Cod roșu la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Cod roșu la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19

Comisia extraordinară de sănătate publică a constatat gradul de alertă cod roșu la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19. 

În acest sens, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanțelor vor asigura sistarea activității unor puncte de trecere a frontierei de stat pe segmentul de frontieră moldo-român și moldo-ucrainean.

Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura:
1) Sistarea curselor aeriene regulate cu Italia, Spania, Franța începând cu 15 martie 2020, orele 00:00.
2) Sistarea curselor aeriene regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Romania începând cu 16 martie
2020, orele 00:00.
3) Interdicția pentru operatorii aerieni de a îmbarca călătorii, care vin către Republica Moldova, cu escală, din Italia, Spania, Franța, Germania, China, Iran și Coreea de Sud.
4) Interdicția pentru operatorii aerieni de a îmbarca persoane de altă cetățenie, decât cea moldovenească, care vin către Republica Moldova.
5) Excepție de la prevederile fac persoanele apatride și cetățenii străini cu domiciliu, reședință sau permis de ședere în Republica Moldova.
6) Decizia este valabilă până la data de 31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire.

De asemenea, autoritățile publice locale, administratorii localurilor de agrement, recreere, sălile de sport, centrelor sportive, bazinelor de înot, sălilor de fitness, teatre, cinematografele, sălile de concerte, muzeele, și alte unități pentru antrenament și recreere vor asigura sistarea activităților organizate, inclusiv în locurile de recreere și de agrement pe teritoriul Republicii Moldova până la data de 1 aprilie.

Managerii, directorii, proprietarii companiilor transportatoare de pasageri (autobuze, troleibuze, rutiere, taxi și alte mijloace de transport de pasageri urban și interurban), indiferent de forma de proprietate vor asigura igienizarea și dezinfecția unităților de transport după fiecare rută și în stațiile terminus.

Menționăm că în Republica Moldova au fost confirmate șase cazuri de infectare cu COVID-19. De asemenea, 7 314 persoane se află sub monitorizare la domiciliu de către medicul de familie. În același timp, 39 de persoane sunt suspectate de infecție cu COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: