Primarul capitalei Ion Ceban l-a acuzat fostul edil interimar Ruslan Codreanu de dezinformare și l-a invitat pe șantier pentru a se convinge de felul cum decurg reparațiile străzii Albișoara. Reacție vine după ce Codreanu a publicat fotografia unei guri de captare a apei pe pagina sa de Facebook și a atras atenția că aceasta a fost asfaltată.
„Nu doar că se frezează 2 cm de asfalt și nu se intervine la fundație, ceea ce va duce că în jumate de an, strada iar va fi cu denivelări și crăpături. Dar se mai asfaltează și grilele de scurgere a apei. Așa Ion Ceban rezolvă problema cu inundațiile pe Albișoara”, a scris Codreanu pe pagina sa de Facebook pe 24 august.
Așa arată reparația străzii Albișoara cu 100 milioane de lei, cadou de la președinție în an electoral. Nu doar că se…
Posted by Ruslan Codreanu on Monday, 24 August 2020
În replică, primarul Ion Ceban a scris, tot pe Facebook, că „unii sunt buni pentru critică” și, de fapt, nu ar ști cum se desfășoară anumite procese de realizare a unor proiecte.
„Din păcate, nu cunosc aceste lucruri nici cei care au avut treabă mai mult sau mai puțin cu gestionarea orașului. Iată încă o dezinformare, conștientă sau mai puțin conștientă. (…) În procesul tehnologic de așternere a asfaltului se recomandă astuparea gurilor de captare prin diferite metode, pentru evitarea pătrunderii asfaltului în canalizarea pluvială”, a explicat Ceban.
Odată în plus vreau să vă arăt că unii sunt buni pentru critică și, de fapt, habar nu au despre anumite procese de…
Posted by Iv Ceban on Monday, 24 August 2020
Totodată, edilul a invitat „curioșii” să vină pe șantier pentru a se convinge de felul cum decurg lucrările.
În această dimineață, fostul primar interimar Ruslan Codreanu s-a deplasat pe strada Albișoara și a analizat cum au fost montate gurile de captare a apei. Acesta susține că capacitatea ar fi „sub standard” și s-ar utiliza, de fapt, pentru parcări și drumuri înguste.
„Pentru strada Albișoara cu trafic intens și capacitate mare, ar fi trebuit obligatoriu de instalat Grilaj D400 (info găsită și pe site-ul producătorilor). Grilele nu sunt încadrate în carcase de beton, ceea ce va duce la situația care o avem și pe Ștefan. Concluzia este următoare – Strada Albișoara va fi asfaltată până în octombrie-noiembrie, cum e turnat asfaltul poate e și bine. Dar problema inundațiilor cum a fost, așa și va rămâne”, a scris Codreanu.
Posted by Ruslan Codreanu on Monday, 24 August 2020
Amintim că strada Albișoara a intrat în reparații la data de 16 iulie 2020. În circa 3 luni urmează să fie reabilitate rețelele de apeduct, cu o lungime de 1020 metri liniari, cu un diametru de 500 mm, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul – Petru Rareș. Costul intervenției executate de S.A. „Apă-Canal Chișinău” este de circa 7,5 milioane lei, bani din bugetul primăriei.
Alte lucrări inginerești care urmează a fi desfășurate pe strada Albișoara se referă la reabilitarea rețelelor termice, pe o lungime de 417 metri liniari și schimbarea a două treceri la rețeaua de canalizare, pe str. A. Alecsandri – str. Albișoara și str. Petru Rareș – str. Albișoara.
Proiectul de reabilitare a străzii Albișoara mai prevede: amenajarea trotuarelor și a rețelei de iluminat public stradal cu suplinirea corpurilor de iluminat, în special la poduri și intersecții, curățarea gurilor de captare a apelor pluviale, scoaterea obiectivelor de reclamă exterioară, pentru a permite executarea lucrărilor de reparație.