„Colegii și colegele vă vor simți lipsa”. S-a stins din viață jurnalistul Tudor Iașcenco
Full Article 2 minutes read

„Colegii și colegele vă vor simți lipsa”. S-a stins din viață jurnalistul Tudor Iașcenco

Jurnalistul Tudor Iașcenco s-a stins din viață, după ce a pierdut lupta cu coronavirusul. Despre decesul acestuia a anunțat Asociația Presei Independente (API).

„Asociația Presei Independente este profund îndurerată de pierderea irecuperabilă a unuia din cei mai de valoare membri ai săi”, se arată în necrologul postat pe pagina API.

De asemenea, mai mulți colegi de breaslă au exprimat mesaje de condoleanțe.

„O veste foarte tristă. A decedat dl Tudor Iașcenco, unul dintre cei mai buni jurnaliști din Moldova”, a scris Petru Macovei, directorul API.

„Energic și vesel, noi cu greu țineam ritmul. Drum lin! Colegii și colegele vă vor simți lipsa”, a scris jurnalista Lilia Zaharia.

„Tot încerc să scriu ceva și nu pot lega cuvintele. Tudor Iașcenco a pierdut lupta cu virusul. În câteva săptămâni. Un om minunat, un ziarist cu coloană vertebrală, curajos, corect și onest”, a scris jurnalista Cornelia Cozonac.

Tudor Iașcenco s-a născut la 9 iunie 1948. În 1974 a absolvit Facultatea Filologie, secţia Jurnalism a Universității de Stat din Moldova. În anul 1995, împreună cu alți colegi, a fondat la Rezina săptămânalul regional „Cuvântul”.

Este autor şi co-autor a 12 culegeri de publicistică, povestiri documentare, autor și realizator al conceptului şi culegerii de interviuri „30 de întrebări de-acasă” și al culegerii „Mugurii inspirației”.

În anul 1997, Tudor Iașcenco, împreună cu alți șapte colegi din presa regională și națională, au fondat Asociația Presei Independente

și a fost președintele API pe durata mai multor mandate. A fost membru în Consiliul de administrare al Centrului de Investigații din Republica Moldova și membru al Uniunii Jurnaliștilor Profesioniști din România, Filiala Chişinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: