Colete cu ajutor umanitar, lângă pliante electorale în favoarea lui Igor Dodon. Reacția purtătoarei sale de cuvânt (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Colete cu ajutor umanitar, lângă pliante electorale în favoarea lui Igor Dodon. Reacția purtătoarei sale de cuvânt (VIDEO)

Un bărbat din capitală a filmat cum mai multe persoane împărțeau ajutoare umanitare, alături de o masă pe care se aflau pliante electorale în favoarea candidatului Igor Dodon. Imaginile au fost publicate pe Facebook de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba, care l-a acuzat pe Igor Dodon că ar acorda „cadouri electorale”. De cealaltă parte, organizatorii neagă că ar fi primit vreo indicație în acest sens din partea concurentului electoral, iar purtătoarea de cuvânt a acestuia susține că „acuzațiile sunt fără fond”.

Imaginile au fost publicate pe 27 octombrie de către deputatul PAS Dumitru Alaiba, care le-ar fi primit de la un alegător din capitală. În imagini se vede că mai multe persoane cu deficiențe de auz primesc colete. De asemenea, pe o masă din apropiere se află mai multe ziare și pliante electorale cu numele lui Igor Dodon.

Una dintre organizatoare a precizat că în colete sunt lucruri din Israel, donate „comunității surzilor din Chișinău”, prin intermediul Comitetului Unit Americano-Evreiesc de Distribuire din Moldova. Aceasta a negat că ar fi primit indicații de a distribui și materiale electorale împreună cu pachetele respective sau că ar face agitație electorală.

După un schimb de replici, pliantele au fost luate de pe masă, iar autorul înregistrării video a continuat să filmeze de după gard.

„Toate străzile sunt publice. Și pentru Igor Dodon și pentru Maia Sandu și pentru toți. Vor – pot să ia, nu vor – să nu ia. Dar acesta este ajutor umanitar!”, a argumentat un alt administrator.

Contactată de NM, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, a negat orice implicare în acest caz.

„Stafful candidatului Igor Dodon este cel mai interesat să respecte la maximum toate prevederile și regulile din Codul Electoral. Nu ne permitem și nici nu dorim să comitem vreo încălcare. Orice acuzații sau bănuieli sunt fără fond sau țin de interpretarea eronată a cuiva”, a explicat Muntean.

Deputatul Dumitru Alaiba a precizat că autorul filmării a chemat poliția, care a înregistrat cazul și este obligată să sesizeze Comisia Electorală Centrală despre incidentul respectiv.

Am solicitat o reacție și de la Pavel Postică, director de programe al asociației Promo-LEX, însă acesta a menționat că va comenta acest incident, dar și altele, în raportul care va apărea vineri.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: