Comandantul Centrului militar teritorial Edineț, cercetat pentru corupție. Ar fi acceptat bani pentru a scăpa un tânăr de armată
Full Article 2 minutes read

Comandantul Centrului militar teritorial Edineț, cercetat pentru corupție. Ar fi acceptat bani pentru a scăpa un tânăr de armată

Comandantul Centrului militar teritorial Edineț al Ministerului Apărării a ajuns în vizorul CNA și al procurorilor anticorupție, după ce ar fi extorcat și primit 800 de euro de la un tânăr, pentru a-l elibera de armată.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 15 septembrie, în virtutea statutului și funcției pe care o deține, colonelul ar fi promis eliberarea documentului de recrut, fără ca tânărul de 18 ani să fie încorporat și să-și îndeplinească serviciul militar în cadrul Forțelor Armate. Funcționarul ar fi condiționat ca banii să-i fie transmiși în câteva tranșe, prima fiind de 200 de euro, împreună cu pachetul de acte necesare.

Acțiunile speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de ofițerii anticorupție s-au soldat cu reținerea funcționarului, în momentul primirii celei de a doua tranșe – 600 de euro, bani transmiși sub controlul CNA. Conform rigorilor militare, acesta a fost plasat în arestul Comenduirii militare a Armatei naționale.

A fost pornită o cauză penală pe corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani cu amendă în mărime de la 80 000 la 120 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: