Comisia Europeană a publicat raportul de evaluare a ajustării legislației Moldovei la cea a UE. Nicu Popescu: Împreună vom reuși
Full Article 2 minutes read

Comisia Europeană a publicat raportul de evaluare a ajustării legislației Moldovei la cea a UE. Nicu Popescu: Împreună vom reuși

Comisia Europeană a publicat, pe 2 februarie, raportul analitic care evaluează situația aferentă a 33 de capitole ale legislației moldovenești ajustate la cea a UE. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe Nicu Popescu, care a precizat că raportul reflectă situația din iunie 2022.

Documentul analizează nivelul de pregătire al țării noastre din punct de vedere al standardelor înaintate către statele membre ale UE apreciind situația conform unui sistem de evaluare al Comisiei Europene.

Conform raportului, Republica Moldova este la:

– nivel începător de pregătire în 12 domenii;

– un anumit nivel de pregătire în 17 domenii;

– nivel moderat de pregătire în 3 domenii;

„Raportul analitic evaluează situația aferentă a 33 de capitole ale legislației UE și completează prima parte a Opiniei, care a fost difuzată pe data de 17 iunie 2022 și a evaluat criteriul politic și criteriul economic de aderare”, a declarat Nicu Popescu.

Raportul analitic reflectă situația existentă în iunie 2022. Progresele care au avut loc ulterior vor fi reflectate în raportul privind politica de extindere a UE ce va fi publicat în toamna 2023.

„Vom ajusta planurile noastre privind cele 33 de capitole ale acquis-ului comunitar, conform raportului analitic al Comisiei Europene publicat la 2 februarie 2023. Împreună cu toți colegii din guvern, deja am trasat o bună parte din obiectivele de rigoare în proiectul Planului de acțiuni al Guvernului pentru anul curent”, a spus șeful diplomației de la Chișinău.

„Împreună am pornit aderarea la Uniunea Europeană, împreună vom reuși să aducem Moldova în UE!”, a conchis ministrul Nicu Popescu.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: