Comisia Europeană va oferi mai mulți bani Moldovei pentru consolidarea mecanismelor anticorupție. La ce sumă se ridică finanțarea
Full Article 2 minutes read

Comisia Europeană va oferi mai mulți bani Moldovei pentru consolidarea mecanismelor anticorupție. La ce sumă se ridică finanțarea

Comisia Europeană va majora asistența financiară pentru consolidarea supremației legii și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova – de la 8,4 milioane de euro la 10,8 milioane de euro. Va fi extinsă și perioada de executare a Acordului – de la 84 la 102 luni, precum și durata implementării operaționale – de la 60 la 78 de luni. Precizările au fost făcute pe 6 decembrie de reprezentanții Parlamentului de la Chișinău. 

Parlamentul a anunțat că asistența financiară nerambursabilă oferită de Comisia Europeană în vederea consolidării supremației legii și a mecanismelor anticorupție va fi majorată.

La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui amendament la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană”, au menționat reprezentanții Parlamentului.

Se precizează că „se propune majorarea finanțării nerambursabile de la 8,4 milioane de euro la 10,8 milioane de euro”.

Totodată, perioada de executare a Acordului va fi extinsă de la 84 la 102 luni de la momentul intrării în vigoare a documentului, iar durata implementării operaționale va fi extinsă de la 60 la 78 de luni”, au adăugat reprezentanții Parlamentului de la Chișinău.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind consolidarea supremației legii și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova a fost semnat la 24 iulie 2019. Acesta are drept scop, potrivit Chișinăului, dezvoltarea toleranței zero față de corupție în rândul cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, potrivit sursei, se urmărește consolidarea mecanismelor de investigare și urmărire penală, precum și a funcțiilor de recuperare a bunurilor, declararea averii, conflictelor de interese și prevenirea corupției.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: