Comisia Situații Excepționale a aprobat noi decizii. Spînu: „Ne pregătim de iarnă”
Full Article 1 minutes read

Comisia Situații Excepționale a aprobat noi decizii. Spînu: „Ne pregătim de iarnă”

Comisia Situaţii Excepţionale (CSE) a decis pe 8 august că pe perioada stării de urgență se permite importul de rumeguș, a deșeurilor și a resturilor de lemn neaglomerate, utilizate ca materie primă la fabricarea biocombustibililor solizi (pelete, brichete).

Potrivit informațiilor oferite de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, CSE mai permite și prestarea serviciilor de transport rutier a lemnelor pentru foc, în baza actelor de proveniență, fără obligativitatea notificării şi înregistrării prealabile și deținerii actelor permisive din domeniul transportului rutier.

„Ne pregătim de iarnă” a menționat Spînu.

Conform aceleiași decizii emise de CSE, se permite, în regim de urgență, SA „Termoelectrica” să achiziţioneze păcură pentru asigurarea rezervei minime în cantitate 20 de mii tone.

Totodată, operatorul Terminalului de Mărfuri în Vrac, din cadrul Portului Internațional Liber Giurgiulești, va acorda prioritate la prestarea serviciilor portuare pentru cărbunele destinat importului definitiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru aceasta, importatorii vor depune o solicitare în formă scrisă cu cel puțin 48 de ore înainte, către administrația terminalului, indicând cantitățile exacte ce urmează a fi plasate în regim de import definitiv în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: