Comitetul de Anchetă al Federației Ruse îi va interoga pe combatanții de la Azovstal
Full Article 2 minutes read

Comitetul de Anchetă al Federației Ruse îi va interoga pe combatanții de la Azovstal

Comitetul de Anchetă al Federației Ruse îi va interoga pe combatanții evacuați de pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției, pe 17 mai. 

„În cadrul procesului de investigare a dosarelor penale cu privire la infracțiunile regimului ucrainean împotriva civililor din Donbas vor fi interogați combatanții care s-au predat, după ce s-au refugiat la uzina Azovstal din Mariupol”, se arată în declarație.

Anchetatorii ruși au precizat că va fi stabilită identitatea „naționaliștilor” și urmează a fi verificată implicarea acestora în infracțiunile împotriva civililor. Mărturiile obținute vor fi atașate la „alte materiale penale”.

Miercuri, Duma de Stat a Rusiei va examina propunerea prin care se interzice ca luptătorii să poată fi schimbați cu prizonierii de război ruși. Pe 26 mai, Curtea Supremă de Justiție a Rusiei va examina solicitarea de declarare a Batalionului „Azov” drept „organizație teroristă”.

Amintim că, potrivit Kievului, 53 de combatanți grav răniți au fost evacuați pe 16 mai din uzina Azovstal, unde au fost baricadați mai multe săptămâni. Alți 211 militari au fost evacuați în regiunea Donețk, controlată de forțele pro-ruse.

Pe 17 mai, vicepremierul Ucrainei Irina Vereșciuk a declarat că după ce starea de sănătate a răniților se va stabiliza, aceștia vor fi schimbați cu prizonierii ruși de război. Ministerul ucrainean al Apărării a precizat că „alte mijloace de salvare a apărătorilor Azovstal nu exista”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: