Comitetul Parlamentar de Asociere UE-RM cere statut de țară candidată la UE pentru țara noastră
Full Article 2 minutes read

Comitetul Parlamentar de Asociere UE-RM cere statut de țară candidată la UE pentru țara noastră

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, copreşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova anunță că, la Strasbourg, a fost adoptată o declaraţie comună în care se cere instituţiilor UE să lucreze în vederea acordării statutului de ţară candidată Republicii Moldova şi includerea sa în piaţa unică europeană. 

„Cerem instituțiilor europene să acționeze pentru a oferi Republicii Moldova statutul de țară candidată a Uniunii Europene. Este primul răspuns clar și pozitiv pe care îl primește Republica Moldova de la nivel european ca urmare a cererii de aderare. Republica Moldova este la fel de importantă ca Ucraina pentru securitatea Uniunii Europene. De aceea, tot ceea ce suntem pregătiți să-i oferim Ucrainei trebuie să îi oferim și Republicii Moldova”, scrie Mureșan, pe Facebook.

La fel, europarlamentarul a anunțat că reprezentanții Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova cer integrarea Republicii Moldova la Piața unică europeană.

„Accesul la piața unică va aduce cetățenilor Republicii Moldova beneficii directe și imediate: produsele moldovenești vor putea fi exportate liber pe piața europeană, vor veni mai mulți investitori în Republica Moldova, vor apărea noi locuri de muncă și oamenii se vor bucura de standarde de calitate ale produselor la fel ca standardele de calitate din țările Uniunii Europene”, a conchis Mureșan.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: