Compania „Teleradio-Moldova” va avea un sediu nou, care ar costa circa 17 milioane de euro
Full Article 2 minutes read

Compania „Teleradio-Moldova” va avea un sediu nou, care ar costa circa 17 milioane de euro

Compania Teleradio-Moldova (TRM) a semnat pe 22 august un memorandum cu radiodifuzorul public din Georgia, privind preluarea unui proiect architectural ce prevede sediul și studiouri de radio și televiziune. Costul proiectului ajunge la 17 milioane de euro, bani ce ar urma să fie identificați de la partenerii internaționali și prin înstrăinarea clădirilor și terenurilor neutilizate de compania publică, potrivit Media-Azi.

Directorul general al TRM, Vlad Țurcanu, a precizat că reprezentanții radiodifuzorului public din Georgia și a Casei Arhitecturale care a elaborat proiectul pentru compania publică georgiană transmit cu titlu gratuit proiectul după care Instituția Publică Audiovizuală din Tbilisi și-a construit un nou sediu și noi studiouri. Potrivit directorului general al TRM, proiectul arhitectural va fi adoptat și refăcut astfel încât să corespundă necesităților Teleradio-Moldova.

Realizarea proiectului se preconizează a fi făcută în 30 de luni. „Aceasta clădire a proiectului arhitectural, cea administrativă, va avea în interiorul său birouri, studiouri televizate și radiofonice, un modul separat autonom care se va preconiza pentru un studio de amploare – în jur de o mie metri pătrați. Un proiect arhitectural pe care îl estimăm să avem de 9.000 de metri pătrați”, a spus Vlad Țurcanu.

Costul total al proiectului ajunge la 17 milioane de euro (circa 328.972.100 de lei sau în jur de 329 de milioane de lei), fără echipament tehnic. Vlad Țurcanu a precizat că echipamentul tehnic se preconizează a fi procurat din surse proprii și cu sprijinul donatorilor internaționali. O altă sursă de finanțare ar fi înstrăinarea unor imobile deținute de TRM.

Ar fi o sursă de finanțare, pe lângă acelea pe care le-am menționat, și înstrăinarea unor clădiri și terenuri de care dispune Teleradio-Moldova. Este vorba de aproape 10 hectare de care dispune  la Telecentru TRM și care sunt prea multe și o parte din ele pot fi înstrăinate pentru construcția unei noi clădiri”, a spus directorul general TRM.

Pentru întreținerea tuturor spațiilor deținute de TRM, compania achită în jur 700.000 de euro anual.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: