Comuniștii ruși cer demararea procesului de întoarcere a teritoriul Alaska în Rusia
Full Article 50 second read

Comuniștii ruși cer demararea procesului de întoarcere a teritoriul Alaska în Rusia

„Comuniștii Rusiei” au numit transferul Alaska în Statele Unite o greșeală geopolitică și au cerut lucrări pentru a începe restituirea teritoriului Rusiei, notează RIA Novosti.

Acordul, încheiat în urmă cu 155 de ani, după cum a declarat președintele partidului Malinkovich pentru RIA Novosti, „a fost în mod clar opac, făcut sub o presiune politică puternică și cu participarea agenților de influență în administrația țaristă”.

Partidul a sugerat ca actul „să fie recunoscut nul mai întâi printr-o decizie a unei instanțe ruse~, iar apoi ar trebui „să încercăm să convingem instanțele internaționale de acest lucru”.

Anterior, ediția chineză a Sohu spunea că răspunsul Moscovei la sancțiunile occidentale ar putea lăsa Statele Unite fără Alaska. Publicația notează că, dacă Washingtonul recunoaște Rusia ca țară – „sponsor al terorismului”, atunci aceasta va crea o situație amenințătoare – Moscova, ca măsură de protecție, poate recurge la „luarea” Alaska.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: