Comuniștii ruși cer demararea procesului de întoarcere a teritoriul Alaska în Rusia
Full Article 50 second read

Comuniștii ruși cer demararea procesului de întoarcere a teritoriul Alaska în Rusia

„Comuniștii Rusiei” au numit transferul Alaska în Statele Unite o greșeală geopolitică și au cerut lucrări pentru a începe restituirea teritoriului Rusiei, notează RIA Novosti.

Acordul, încheiat în urmă cu 155 de ani, după cum a declarat președintele partidului Malinkovich pentru RIA Novosti, „a fost în mod clar opac, făcut sub o presiune politică puternică și cu participarea agenților de influență în administrația țaristă”.

Partidul a sugerat ca actul „să fie recunoscut nul mai întâi printr-o decizie a unei instanțe ruse~, iar apoi ar trebui „să încercăm să convingem instanțele internaționale de acest lucru”.

Anterior, ediția chineză a Sohu spunea că răspunsul Moscovei la sancțiunile occidentale ar putea lăsa Statele Unite fără Alaska. Publicația notează că, dacă Washingtonul recunoaște Rusia ca țară – „sponsor al terorismului”, atunci aceasta va crea o situație amenințătoare – Moscova, ca măsură de protecție, poate recurge la „luarea” Alaska.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: