Comuniștii și socialiștii ar putea avea un nou deputat: profesor la o școală sportivă și cetățean de onoare al Bălțiului
Full Article 2 minutes read

Comuniștii și socialiștii ar putea avea un nou deputat: profesor la o școală sportivă și cetățean de onoare al Bălțiului

Comisia Electorală Centrală a anunțat că a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlament, atribuit Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Se întâmplă după ce deputatul Adrian Lebedinschi a depus cerere de demisie. Comisia a precizat că va propune Curții Constituționale să valideze mandatul de deputat al candidatului supleant Said-Muhmad Amaev. 

Comisia Electorală Centrală a declarat că a inițiat procedura de validare a unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

„Comisia Electorală Centrală a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Vacanța mandatului a survenit în urma cererii de demisie a deputatului Adrian Lebedinschi. Astfel, CEC va propune Curții Constituționale să valideze mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova al candidatului supleant Said-Muhmad Amaev, de pe lista aceluiași bloc”, au comunicat reprezentanții Comisiei.

În noiembrie 2023, socialistul Adrian Lebedinschi a anunțat că renunță la mandatul de deputat în favoarea fotoliului de consilier în Consiliul Muncipal Chișinău. „Sunt în Parlament de opt ani de zile. Slavă Domnului, au rămas câteva zile și scap de Parlamentul nostru și o să mă duc în Consiliul Muncipal să văd care-i situația acolo”, a declarat socialistul. Întrebat dacă renunță la mandatul de deputat, Lebedinschi a spus: „Da. În orice caz, am vorbit cu colegii. De asta și am candidat ca să rămân acolo. O să lucrez pentru Chișinău”.

Cu privire la Said-Muhmad Amaev, în declarația de avere pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020 el a indicat că deține funcția de antrenor-profesor la Școala Sportivă Specializată „Boris Petuhov” din Bălți. Potrivit NordNews, în mai 2021, Said-Muhmad Amaev s-a ales cu titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Bălți”. Diploma a fost înmânată de primarul din acea perioadă Renato Usatîi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: