Socialistul Lebedinschi renunță la mandatul de deputat pentru fotoliul de consilier municipal în Chișinău: „Au rămas câteva zile și scap”
Full Article 2 minutes read

Socialistul Lebedinschi renunță la mandatul de deputat pentru fotoliul de consilier municipal în Chișinău: „Au rămas câteva zile și scap”

Socialistul Adrian Lebedinschi renunță la mandatul de deputat în favoarea fotoliului de consilier în Consiliul Muncipal Chișinău (CMC). Informația a fost confirmată de Lebedinschi în cadrul ediției din 16 noiembrie a emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8.

Sunt în Parlament de opt ani de zile. Slavă Domnului, au rămas câteva zile și scap de Parlamentul nostru și o să mă duc în Consiliul Muncipal să văd care-i situația acolo”, a declarat socilistul.

Întrebat dacă renunță la mandatul de deputat, Lebedinschi a spus: „Da. În orice caz, am vorbit cu colegii. De asta și am candidat ca să rămân acolo. O să lucrez pentru Chișinău”.

***

Amintim că, pe 5 noiembrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale. În municipiul Chișinău, Ion Ceban a obținut al doilea mandat consecutiv de primar general, acumulând 50, 62% din voturile alegătorilor. Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la șefia Primăriei Chișinău, Adrian Albu, s-a clasat pe locul 3 în cadrul scrutinului cu 4,53% din sufragii.

Iar în Consiliul Muncipal Chișinău, PSRM a obținut 9,64% din sufragii. Astfel, din cei 55 de candidați înaintați, partidul a obținut 6 mandate de consilier în CMC. Adrian Lebedinschi a reușit să acceadă în CMC întrucât figurează al cincelea pe lista de candidați a PSRM.

Lista formațiunilor care au acces în CMC și numărul de mandate obținute:

– MAN (20 de mandate);
– PAS (20 de mandate);
– PSRM (6 mandate);
– PCRM (2 mandate);
– Partidul „Renaștere” (1 mandat);
– Platforma DA (1 mandat);
– Partidul „Nostru” (1 mandat).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: