Conducerea CEC a avut o întrevedere cu ambasadorul UE în Republica Moldova. Ce subiecte au fost abordate
Full Article 1 minutes read

Conducerea CEC a avut o întrevedere cu ambasadorul UE în Republica Moldova. Ce subiecte au fost abordate

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil și vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban, au avut o întrevedere online cu Peter Mihalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Aceștia au discutat despre alegerile prezidențiale și despre inițiativele de modificare a Codului electoral și a legislației conexe înaintate de unele grupuri de deputați.

În acest context, Peter Mihalko și-a exprimat încrederea că alegerile din acest an vor fi organizate în mod liber, transparent și se vor bucura de încrederea cetățenilor.

Totodată, acesta a îndemnat CEC să fie proactiv în asigurarea dreptului de vot al cetățenilor moldoveni aflați peste hotarele țării și care domiciliază în localitățile aflate în regiunea transnistreană și să aplice măsuri suficiente pentru asigurarea securității procesului de votare în condițiile pandemiei.

Precizăm că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie. Până în prezent, Maia Sandu, Andrei Năstase, Andrian Candu, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă, Renato Usatîi, Tudor Deliu și Violeta Ivanov și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de șef al statului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: