Conflict de interese la Spitalul Clinic din Bălți. Directorul și-a acordat premii bănești de peste 65 mii de lei
Full Article 2 minutes read

Conflict de interese la Spitalul Clinic din Bălți. Directorul și-a acordat premii bănești de peste 65 mii de lei

Directorul Spitalului Clinic Municipal din Bălți, Serghei Rotari, este învinuit de faptul că a emis și semnat mai multe acte administrative prin care a obținut beneficii materiale. Acesta riscă să fie demis din funcție.

În acest sens, în perioada 2018-2019, acesta a încasat în total peste 65 mii de lei, de pe urma a șapte ordine de plată în care și-a acordat periodic premii bănești, între 6000 și 12 mii 400 lei.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere, directorul Spitalului a invocat că aceste operațiuni au fost efectuate cu acordul Fondatorului exprimat prin ordinele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale pentru anii 2018-2020. Însă, potrivit unui comunicat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), inspectorul de integritate a respins aceste argumente, deoarece probatoriul acumulat demonstrează existența unui conflict de interese.

În concluzie, directorul spitalului a admis consumarea conflictelor de interese prin faptul că nu a declarat și nu a soluționat situația de conflict de interese, semnând în privința sa acte administrative.

Dacă actul va rămâne definitiv în instanța de judecată, ANI va sesiza Ministerul Sănătăți Muncii și Protecției Sociale pentru demiterea acestuia din funcție, cu aplicarea interdicției de a mai ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția altor funcții electorale, pe o perioadă de 3 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: