Consiliul Audiovizualului nu a aprobat schimbarea proprietarului postului TV Vocea Basarabiei. Motivul
Full Article 2 minutes read

Consiliul Audiovizualului nu a aprobat schimbarea proprietarului postului TV Vocea Basarabiei. Motivul

Consiliul Audiovizualului (CA) a amânat examinarea proiectului de schimbare a proprietarului postului de televiziune Vocea Basarabiei. Noul proprietar al postului TV ar urma să devină Victoria Bucătaru, după ce jurnalista Valentina Ursu a demisonat de la Vocea Basarabiei.

În cadrul ședinței din 19 ianuarie, CA a votat pentru amânarea examinării schimbării proprietarului Vocea Basarabiei. Membrii CA au cerut proprietarilor televiziunii să obțină întâi acordul prealabil al Consiliului pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională.

Precizăm că, la finalul anului 2023, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis să suspende activitatea a opt posturi TV a căror licențp de emisie a fost retrasă temporar anterior de Comisia pentru Situații Excepționale. La acel moment, s-a aflat, de asemenea, că Consiliul a cerut autorizații de investiții de la toți proprietarii de canale de televiziune, dar a suspendat doar șase companii care dețineau posturi TV cu licența suspendată.

Noul proprietar și director general al postului de televiziune Vocea Basarabiei ar putea deveni Victoria Bucătaru, care anterior a ocupat funcția de director executiv al Digital Park Moldova. Actuala proprietară, jurnalista Valentina Ursu, și-a anunțat demisia de la postul de televiziune în urmă cu câteva zile.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: