Consumatorii a căror apartamente au fost debranșate de la încălzirea centralizată pot primi compensații. Cum vor fi acordate
Full Article 2 minutes read

Consumatorii a căror apartamente au fost debranșate de la încălzirea centralizată pot primi compensații. Cum vor fi acordate

Apartamentele debranșate de la sistemul centralizat de încălzire vor primi compensații pentru facturile la agentul termic, în conformitate cu gradul de vulnerabilitate energetică acordat. Ministerul Energiei anunță că compensațiile vor fi achitate pentru întregul sezon de încălzire 2023-2024.

Potrivit sursei citate, în cazul consumatorilor debranșați de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md, dar nu au introdus codul facturii pentru energia termică, modificările vor fi efectuate automat de sistemul informațional „Vulnerabilitate Energetică”, iar beneficiarii vor primi compensații la agentul termic pentru întregul sezon de încălzire.

Ministerul precizează că consumatorii debranșați care nu s-au înscris pe platformă pot primi compensații doar după completarea cererii și acordarea gradului de vulnerabilitate, începând cu luna din care s-au înregistrat pe platformă.

Amintim că mai mulți consumatori, ai căror apartamente au fost debranșate de la sistemul de încălzire centralizat s-au plâns pe facturi disproporționate pentru luna decembrie. În reacție, ministrul Victor Parlicov a declarat că situația a fost generată de mai mulți factori, inclusiv din cauză că gestionarii blocului locativ nu au informat corect întreprinderile termoenergetice despre situația reală din bloc, dar și pentru că primarul de Chișinău a anulat plata compensațiilor pentru circa 26 mii de familii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: