Contestația unui fost candidat la funcția de procuror general, respinsă
Full Article 1 minutes read

Contestația unui fost candidat la funcția de procuror general, respinsă

Solicitarea unui fost candidat la funcția de procuror general, privind suspendarea hotărârii luată de comisia de concurs cu privire la preselectarea celor patru concurenți, a fost respinsă. Potrivit Ziarului de Gardă, decizia a fost luată ieri, 27 noiembrie, de către Judecătoria Chișinău. 

Cel care a depus cererea de suspendare este Eduard Bulat, unul dintre foștii candidații la funcția de procuror general. Acesta a acționat CSP în judecată, deoarece consideră că activitatea comisiei de preselecție ar fi fost ilegală și că ar fi fost încălcată legea cu privire la declararea conflictelor de interese. De asemenea, nu ar fi fost respectat principiului de tratament egal al candidaților și nici transparența concursului.

Amintim că ieri, 27 noiembrie, un alt fost candidat la șefia Procuraturii Generale a anunțat că ar putea acționa în judecată Ministerul Justiției. Serghei Perju și-a motivat decizia prin faptul că evaluarea a fost „vicitată și ilegală”.

Precizăm că CSP desfășoară astăzi proba finală pentru preselectarea candidatului la funcția de procuror general. Acesta trebuie să primească și aprobarea președintelui Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: