„Contez pe finalizarea promptă a etapei de documentare a încălcărilor”. Ministra Revenco, despre 9 mai 
Full Article 3 minutes read

„Contez pe finalizarea promptă a etapei de documentare a încălcărilor”. Ministra Revenco, despre 9 mai 

Ministra Afacerilor Interne a Republicii Moldova, Ana Revenco, declară că în acest an „sărbătorile lunii mai sunt trăite cu îngrijorare”. Oficialul spune că pe parcursul anului, organele de ocrotire a ordinii publice au avut provocări care nu le-au mai avut până acum. Iar cu referire la evenimentele din 9 mai din R. Moldova, ministrul a susținut – „contez pe finalizarea cât mai promptă a etapei de documentare a încălcărilor legislației, care au fost constatate pe parcursul zilei”.

„În acest an, avem o altfel de primăvară și sărbătorile lunii mai sunt trăite cu speranță, dar și cu îngrijorare. În aceste zile, gândul nostru este la pacea pentru care au luptat bunicii noștri, la pacea pentru care astăzi luptă poporul ucrainean, la pacea pe care noi, organele de drept, avem misiunea de a o păstra în fiecare zi, pe străzi, în comunitate, la evenimente publice sau la primul apel de urgență”, a scris Revenco, pe Facebook.

Dincolo de această misiune, a adăugat ministrul, autoritățile și-au asumat și protecția pentru cei peste 90 mii de refugiați din Ucraina, aflați în Republica Moldova.

„Pe parcursul acestui an, organele de ocrotire a ordinii publice au avut provocări atipice și sarcini pe care MAI nu le-a avut până acum, iar datorită mobilizării exemplare a echipei, aceste zile au trecut liniștit pentru populație, în pofida tentativelor de sfidare a prevederilor legale din partea unor grupuri de interese”, a adăugat Revenco.

Ministra s-a referit și la încălcările înregistrate pe 9 mai.

„Apreciez munca colegilor din toate subdiviziunile ministerului de interne pentru misiunea bine realizată și contez pe finalizarea cât mai promptă a etapei de documentare a încălcărilor legislației, care au fost constatate pe parcursul zilei de 9 mai”, a conchis Revenco.

****

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, pe 9 mai seara, a spus că 103 persoane au încălcat legea privind interzicerea panglicii bicolore. Printre acestea, se regăsesc și 10 deputați, dar și episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

În cadrul unei conferințe de presă pe 9 mai, șeful IGP a precizat că circa 37 de mii de cetățeni au participat la evenimentele festive din acea zi.

Oamenii legii, anterior, precizau că amenda contravențională pentru cei care încalcă legea cu privire la simbolurile interzise în țara noastră, inclusiv panglica Sf. Gheorghe, constituie pentru persoanele fizice: 4500 – 9000 MDL sau 30/60 de ore în folosul comunității, pentru persoanele cu funcție de răspundere: 9000 – 18000 MDL, iar pentru persoanele juridice: 18000 – 30000 MDL.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: