Contrabandă cu piese auto în valoare de trei milioane de lei. Cum ajungeau în țară? (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Contrabandă cu piese auto în valoare de trei milioane de lei. Cum ajungeau în țară? (VIDEO)

Contrabandă cu piese de schimb și accesorii auto. Acestea ajungeau pe teritoriul Republicii Moldova din Ucraina, prin ocolirea punctelor de trecere a frontierei de stat. Despre aceasta a anunțat pe 26 ianuarie poliția de frontieră a R. Moldova, într-un comunicat de presă.

Potrivit procuraturii din Ștefan Vodă, unde au fost prinși aceștia, membrii grupării erau cetățeni moldoveni și ucraineni, care acționau după o schemă bine determinată. Aceștia treceau loturi de marfă peste frontiera moldo-ucraineană, folosind mijloace speciale pentru a ascunde urmele. Ulterior transportau marfa în câteva depozite clandestine improvizate din centrul republicii. După care erau comercializate angro pe piața internă a Republicii Moldova.

Implicați în aceste infracțiuni sunt trei moldoveni și un ucrainean cu vârstele cuprinse între 40 și 50 de ani. Oamenii legii au depistat în depozite piese de schimb și accesorii auto în valoare estimativă de trei milioane lei.

La moment, autoritățile moldovenești împreună cu cele ucrainene încearcă să stabilească întreaga rețea infracțională cât și implicarea în schemă a unor funcționari, care facilitau trecerea și transportarea pe interiorul țării a acestor volume impunătoare de mărfuri frauduloase.

Menționăm că pentru contrabandă în proporții deosebit de mari legea penală prevede închisoare de la 4 la 10 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: