Contractul dintre MoldovaGaz și Gazprom a fost prelungit cu o lună. Spînu: Discuțiile continuă
Full Article 2 minutes read

Contractul dintre MoldovaGaz și Gazprom a fost prelungit cu o lună. Spînu: Discuțiile continuă

Contractul dintre MoldovaGaz și Gazprom, cu privire la livrarea de gaze pentru Republica Moldova, a fost prelungit cu o lună. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în seara de 30 septembrie. Contractul precedent a expirat astăzi.

„Discuțiile referitor la contractul de livrare a gazelor pentru Moldova continuă. Pentru a nu periclita livrările de gaze pe termen scurt, câteva minute în urmă, am confirmat prelungirea contractului de livrarea de gaze între MoldovaGaz și Gazprom pentru 1 lună. Prelungirea contractului are loc în aceleași condiții la care Moldova a primit gaze în luna septembrie”, a precizat Spînu.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a mai menționat că vineri, 1 octombrie, va organiza o conferință de presă la acest subiect.

***

Recent, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a confirmat pentru NM că Moldovagaz va expedia către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere de majorare a tarifului pentru gaz cu 35%. Prin urmare, prețul final pentru gaz ar putea ajunge la 6 lei. În prezent, prețul pentru 1 m3 de gaz constituie, în Moldova, 4 lei și 30 de bani.

Pe de altă parte, vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că Guvernul pregătește un proiect de susținere a păturii vulnerabile a societății, în cazul în care prețul la gazele livrate din Federația Rusă va crește. În cadrul unei emisiuni televizate din 22 septembrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a declarat că a discutat la telefon cu șeful Gazprom Alexei Miller pentru a afla cum decurg negocierile cu Moldovagaz, privind prelungirea contractului de achiziție a gazului rusesc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: