Conturile bancare deținute de Șor, Platon, Andronachi și Kalinin la Moldindconbank – blocate. Decizia Serviciului Fiscal
Full Article 2 minutes read

Conturile bancare deținute de Șor, Platon, Andronachi și Kalinin la Moldindconbank – blocate. Decizia Serviciului Fiscal

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a decis blocarea fondurilor/resurselor economice deținute de patru persoane, foşti sau actuali cetăţeni ai Republicii Moldova, având la bază sesizarea băncii Moldindconbank. Este vorba de șase conturi bancare ale oligarhului fugar Ilan Șor, patru conturi ale lui Alexandr Kalinin (cetăţenia căruia a fost retrasă de către preşedinta Maia Sandu), trei conturi bancare ale lui Veaceslav Platon şi un cont bancar deţinut de Vladimir Andronachi, scrie Mold-street.com.

Potrivit deciziilor SFS, toate cele patru persoane sunt subiecţi ai restricțiilor „conform deciziei Consiliului Interinstituțional de Supervizare nr.1 din 27.12.2023, în temeiul art.29 din Legea privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale nr. 25/2016”.

Anterior, Fiscul a mai blocat conturile deţinute la Moldova Agroindbank de Veaceslav Platon, Vladimir Andronachi, precum şi patru conturi bancare ale lui Vladimir Plahotniuc.

În plus, au fost blocat un pachet de circa 65 de mii de acţiuni Unibank, cu o valoare nominală de 200 de lei, deţinute de Marina Tauber. Această bancă a făcut parte din Holdingul Şor, a fost implicată în frauda bancară şi este în proces de lichidare.

Potrivit altor investigații, Șor are conturi bancare și în alte țări unde păstrează banii suspecți care au provenit din „Miliardul dispărut”, printre care: Letonia, Cipru, China, Rusia, Estonia și Elveția.

De menționat că, în aprilie 2023, fugarul Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de pușcărie cu executare. Prin decizia Curții de Apel Chișinău, Ilan Șor a fost găsit vinovat de escrocherie și spălare de bani. Sentința este una definitivă și executorie.

Conturile bancare deținute de Șor, Platon, Andronachi și Kalinin la Moldindconbank - blocate. Decizia Serviciului Fiscal

Serviciul Fiscal de Stat

Conturile bancare deținute de Șor, Platon, Andronachi și Kalinin la Moldindconbank - blocate. Decizia Serviciului Fiscal

Serviciul Fiscal de Stat

NM a solicitat un comentariu de la Serviciul Fiscal de Stat, însă deocamdată nu am primit un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: