Conturile ONG-ului, care i-ar fi achitat lui Igor Dodon un salariu de $45 000, înghețate
Full Article 2 minutes read

Conturile ONG-ului, care i-ar fi achitat lui Igor Dodon un salariu de $45 000, înghețate

Conturile Asociației Obștești „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă” (UAMR), care i-ar fi achitat ex-președintelui Igor Dodon un salariu de circa 45 000 dolari în timp ce era angajat în calitate de președinte al asociației, au fost înghețate. Informațiile au fost făcute publice de către Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune „Россия 24”.

Igor Dodon consideră că conturile au fost închise din cauza sancțiunilor împotriva Federației Ruse.

„Am văzut declarația autorităților moldovenești în care se spunea nu s-au alăturat sancțiunilor împotriva Federației Ruse. În realitate, Moldova a susținut aproape toate sancțiunile. Drept exemplu pot oferi organizația pe care o conduc acum – Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă. Au fost blocate toate conturile. Nu putem duce relații financiare cu colegii și fondatorii noștri din Rusia”, a spus Dodon.

***

Deși a criticat în repetate rânduri activitatea ONG-urilor susținute financiar din exterior, pe motiv că reprezintă o amenințare la adresa țării, ex-președintele Igor Dodon a devenit, în 2021, el însuși președintele unei asociații obștești. Mutarea a venit și cu o remunerație de zece ori mai mare decât cea pe care a avut-o în perioada în care a fost președinte de țară. Mai exact, 202 mii de lei pe lună, cuantum pe care și l-a aprobat. Banii au provenit inclusiv de la oameni de afaceri apropiați Kremlinului, se arată într-o investigație publicată pe 7 noiembrie de RISE Moldova, în parteneriat cu Centrul „Dossier”.

The Washington Post a scris că fostul șef de stat, Igor Dodon, ar fi primit un salariu de circa 45 000 dolari în timp ce era angajat în calitate de Președinte a Asociației Obștești “Uniunea de afaceri Moldo-Rusă”. Igor Dodon însă a negat informațiile. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: