„Copilul meu moare și eu nu pot face nimic”: Dansatoarea și influencera Cristina Scarlevschi a povestit despre drama prin care trece
Full Article 3 minutes read

„Copilul meu moare și eu nu pot face nimic”: Dansatoarea și influencera Cristina Scarlevschi a povestit despre drama prin care trece

Dansatoarea și influencera Cristina Scarlevschi a povestit, într-un monolog pentru Dorin Galben, despre drama prin care trece, după ce a devenit mamă. Copilul Cristinei, Alex, a fost diagnosticat, la naștere, cu microcefalie – o afecțiune neurologică rară, care nu are leac.

Cunoscuta dansatoare de pole dance susține că pe durata sarcinii, toate controalele medicale, pe care le-a trecut la un spital privat din capitală, indicau că fătul se dezvoltă bine și că este sănătos. La 38 de săptămâni de sarcină, medicul a bătut alarma – capul copilului nu corespundea cu vârsta gestațională. Alex a venit pe lume la 40 de săptămâni de sarcină, a povestit Cristina Scarlevschi. „Nu părea nimic în neregulă la el. Era așa de frumos”, spune ea.

La scurt timp, însă, copilul a făcut prima convulsie, iar medicii au bătut, din nou, alarma. „Nu știu, băieți, la voi situația nu e tare bună, copilașul vostru poate să fie invalid”, i-ar fi spus medicul dansatoarei. Influencera povestește că atunci au fost transferați la Institutul Mamei și a Copilului, pentru investigații mai amănunțite și monitorizare.

„I s-a făcut rezonanță magnetică. Medicii ne-au spus că nu putem să facem nimic, nici operație, și că nu știu cât copilul nostru o să trăiască. O perioadă bună nu voiam și nu puteam să cred. Am vorbit cu toți. Am trimis e-mailuri și în America, și în Turcia, și în Rusia, și în toate țările. Toți medicii zic același verdict – nu putem să facem nimic”.

„Copilașul nostru are microcefalie cu fontanela închisă, practic jumătate de creier nu este. Există substanță cenușie în creier, nu cunosc tare multe despre asta, dar nu ar trebui să fie. Creierul se calcifică, creierul devine os, și din cauza asta nu vorbește, nu stă în picioare, pe fund, nu apucă cu mânuțele. Doar aude. Nu știu dacă știe că eu sunt mama și soțul este tata. E tare dureros”, a continuat Cristina.

Alex are acum un an și o lună. Dansatoarea povestește că copilul face zilnic convulsii epileptice, iar cauzele pot fi diverse. Orice disconfort, spune ea, îi poate provoca crize noi.

„Este foarte greu, nu știi la ce să te aștepți. Parcă acum este bine, iar în secunda următoare se poate întâmpla orice. De la frig – criză, de la cald – criză, îl doare ceva – criză. Mereu face crize, câteodată atât de puternice, că se învinețește, își pierde respirația, iar inima poate să îi cedeze. Administrăm medicamentul care îi deconectează sistemul nervos, ca criza să nu îi provoace un atac de cord sau altceva. Trăim în fiecare zi că asta poate să fie ultima zi. Eu mă uit la copilul meu cum moare și eu nu pot să fac absolut nimic. Dacă era nevoie de un transplant, de orice, când ai o alegere, când poți să faci ceva…. dar aici nu poți să faci absolut nimic. Tu pur și simplu trebuie să trăiești cu asta, să te uiți la copilul tău cum se chinuie, și tu să nu poți face nimic”, a mai spus influencera printre lacrimi.

Urmărește întregul monolog și află povestea Cristinei Scarlevschi, mai jos:


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: