Coronavirus: 163 de focare noi în municipiul Chișinău, înregistrate într-o singură zi
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: 163 de focare noi în municipiul Chișinău, înregistrate într-o singură zi

Timp de o singură zi, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 163 de focare noi de COVID-19. Informația a fost prezentată de către șefa Direcţia generală asistenţă socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței primăriei din 14 septembrie. 

Potrivit șefei Direcției generală asistență socială și sănătate, în prezent, în municipiul Chișinău sunt peste 18100 de cazuri de COVID-19.

„Este o situație foarte gravă. Avem 618 cadre medicale infectate, ceea ce constituie 14% din numărul total de cadre medicale infectate. Au fost înregistrate 163 de focare noi la ziua de azi în municipiul Chișinău, doar într-o singură zi. Din suburbii, întâietate au Durlești, Trușeni, Băcioi”, a precizat Bucearschi.

Până în prezent, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 374 de decese asociate cu noul coronavirus.

„Crește numărul cazurilor grave și critice. Vom avea pacienți care vor pierde lupta cu COVID-19. Sunt adresări tardive, lumea nu crede că virusul este foarte contagios și foarte grav.  În prezent avem 631 de persoane internate în spitalele municipale. În stare gravă sunt 200 de pacienți, inclusiv 5 intubați”, a precizat Tatiana Bucearschi.

La nivel național, timp de 6 luni, au fost testate pozitiv aproape 43 000 de persoane. Cel puțin 1123 au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: