COVID-19: Câte persoane şi-au administrat doza booster de vaccin în Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

COVID-19: Câte persoane şi-au administrat doza booster de vaccin în Republica Moldova

Reprezentanții Ministerului Sănătății al Republicii Moldova comunică despre procesul de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, potrivit sursei, în perioada 26.12.2021 – 2.01.2022 au fost vaccinate 25 434 de persoane, cu circa 28% mai puțin față de săptămâna trecută și cu aproximativ 18% comparativ cu luna precedentă. Până la 2 ianuarie doza booster a fost administrată la 71 665 de persoane.

Acoperirea națională cu o doză constituie 29,9%, iar cu schemă completă – 28,7%, în total fiind administrate 1.776.981 doze de vaccin.

Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă se înregistrează în mun. Chișinău – 43% și Soroca – 31%, iar cea mai redusă acoperire vaccinală se atestă în UTA Găgăuzia 18%, Sîngerei și Leova -19%.

De menționat că Republica Moldova a recepționat, în total, 2.708.040 doze de vaccin împotriva COVID-19. Vaccinarea împotriva COVID-19 este gratuită.

***

De menționat că președinta țării Maia Sandu s-a vaccinat, pe 3 ianuarie, cu doza booster anti-Covid. Potrivit medicilor, șefei statului i-a fost administrat vaccinul Pfizer.

„Mă simt bine până când. Am hotărât să fac a treia doză pentru că sunt îngrijorată de evoluția pandemică la nivel global. Tulpina Omicron se răspândește foarte repede. În fiecare zi, câte 1 mln de oameni s-au molipsit. Valul va ajunge curând și în Republica Moldova. Este foarte important să ne protejăm, să ne vaccinăm. Îi îndemn pe cei care nu și-au făcut nicio doză de vaccin să facă acest lucru. Nu știu câți oameni trebuie să mai moară ca să înțeleagă cât de gravă este această pandemie”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că șefa statului s-a imunizat cu prima doză de vaccin anti-Covid-19 pe 7 mai 2021. Potrivit Președinției, i-a fost administrat vaccinul Astrazeneca.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: