COVID-19: Numărul celor infectați în România a ajuns la 97
Full Article 2 minutes read

COVID-19: Numărul celor infectați în România a ajuns la 97

Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate cu coronavirus, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 97 de persoane, informează sâmbătă, 14 martie, Digi24. Astfel, România se îndreaptă spre scenariul 3.

Este vorba despre o femeie de 47 ani, din București, contact direct al unei persoane confirmate, aa este asimptomatică și în autoizolare la domiciliu, notează jurnaliștii români.

Totodată, a fost confirmat cu coronavirus un bărbat de 39 ani, din judetul Dolj, întors în 05.03. din Brescia.

El era în autoizolare până în 12.03 când s-a internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova cu simptome specifice.

Astfel, România se îndreaptă către scenariul nr.3 elaborat de autorități, acela când numărul bolnavilor va depăși 100. Șase dintre acești 95 de pacienți s-au vindecat între timp.

În scenariul 3, valabil pentru înregistrarea a 101 până la 2.000 de cazuri, se mărește capacitatea de răspuns la coronavirus și se începe un triaj la fiecare spital: vor fi prioritizate cazurile din epidemie și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale. Toate spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, bolnavii cu alte afecțiuni fiind transferați către alte centre medicale.

Vor fi mărite spațiile pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari.

De asemenea, vor fi impuse noi restricții în ceea ce privește circulația.

Se vor căuta noi spații pentru carantină. Este posibilă și introducerea carantinei la domiciliu, cu măsuri speciale de pază.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat vineri că se așteaptă ca până săptămână viitoare să fie multe sute de persoane infectate cu coronavirus. „Va fi o creștere serioasă”, avertizează acesta.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: