elements.envato

Covid: Alte 3907 cazuri noi de infectare, confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore

Alte 3907 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 431 de cazuri în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, 44 sunt asociate cu contact în afara țării: 14-Ucraina, 11-România, 4-Germania, 3-Marea Britanie, 3-Slovenia, 2-Italia, 2-Cehia, 1-SUA, 1-Spania, 1-Polonia, 1-Franța, 1-Rusia, anunță Ministerul Sănății, pe 20 ianuarie.

Numărul total de teste efectuate – 15188. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 400585. Din numărul total de cazuri, 252 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (53-medici, 117-asistenți medicali, 82-personal auxiliar).

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 1823 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 170 în stare extrem de gravă și 26 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Alte 766 persoane au fost vindecate. În total, 369139 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 10672 persoane, iar 16554 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Totodată, au fost raportate alte 18 decese provocate de COVID-19, dintre care trei în regiunea transnistreană.

Deces 10.471 din 19.01.2022: Bărbat de 81 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP IMU. Comorbidități: sechele accident cerebral vascular, encefalopatie, leucoencefalopatie.

Deces 10.472 din 18.01.2022: Bărbat de 82 de ani din r. Hâncești, internat în IMSP IMU. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 10.473 din 18.01.2022: Bărbat de 72 de ani din r. Leova, internată în IMSP IMU. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, encefalopatie.

Deces 10.474 din 18.01.2022: Femeie de 66 de ani din r. Briceni, internată în IMSP SC. Bălți. Comorbidități: angor pectoral de efort, flebotromboză ilio femurală.

Deces 10.475 din 17.01.2022: Femeie de 85 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune intracraniană benignă, hipertensiune esențială, fibrilație, flutter, hemoragie.

Deces 10.476 din 18.01.2022: Bărbat de 68 de ani din r. Criuleni, internat în IMSP SC. Bălți. Comorbidități: fibrilație, hipertensiune arterială.

Deces 10.477 din 19.01.2022: Femeie de 57 de ani din r. Edineț, internată în IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, boală cerebral-vasculară, accident vascular cerebral, stenoză aortică, tahicardie, regurgitare, astm.

Deces 10.478 din 18.01.2022: Femeie de 84 de ani din r. Căușeni, internată în IMSP SR. Căușeni. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, diabet zaharat, encefalopatie.

Deces 10.479 din 18.01.2022: Bărbat de 73 de ani din r. Căușeni, internat în IMSP SR. Căușeni. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, encefalopatie.

Deces 10.480 din 19.01.2022: Femeie de 71 de ani din r. Orhei, internată în IMSP SR. Orhei. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, fibrilație.

Deces 10.481 din 17.01.2022: Femeie de 60 de ani din r. Soroca, internată în IMSP SR. Soroca. Comorbidități: diabet zaharat, nefropatie, hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 10.482 din 18.01.2022: Femeie de 62 de ani din r. Ungheni, internată în IMSP SR. Ungheni. Comorbidități: diabet zaharat, accident vascular cerebral, boală cerebral vasculară.

Deces 10.483 din 18.01.2022: Bărbat de 65 de ani din mun. Chișinău, internat în IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, fibrilație, valvulopatie cardiacă.

Deces 10.484 din 18.01.2022: Bărbat de 50 de ani din r. Fălești, internat în IMSP SC. Bălți. Comorbidități: meningită acută.

Deces 10.485 din 19.01.2022: Femeie de 72 de ani din mun. Chișinău, internată în IMSP SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: cardiomiopatie, hipertensiune arterială, fibrilație, encefalopatie, tetrapareza spastică, sindrom MODS.

Deces 10.486 din 19.01.2022: Bărbat de 80 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie, bazalioma pielii, adenom de prostata.

Deces 10.487 din 16.12.2021: Bărbat de 79 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: cardiomiopatie, hipertensiune arterială, cancer.

Deces 10.488 din 07.01.2022: Femeie de 69 de ani din regiunea transnistreană. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiomiopatie, obezitate.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Marina Tauber/Telegram

Fără „Victorie” la alegerile parlamentare? CEC a refuzat înregistrarea blocului politic afiliat lui Ilan Șor

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins cererea de înregistrare a blocului politic „Victorie” pentru participarea la alegerile parlamentare. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 19 iulie.

Unul dintre argumentele prezentate de raportorul proiectului de hotărâre, Pavel Postica, a fost afilierea membrilor blocului „Victorie” cu oligarhul fugar, condamnat penal, Ilan Șor, precum și implicarea acestuia în formarea blocului politic. Totodată, Postica a subliniat că evenimentul de lansare a blocului a avut loc la Moscova, aspect care, potrivit lui, indică suspiciuni privind finanțarea ilegală.

„Organizarea evenimentului pe teritoriul unui stat străin, în lipsa unei supravegheri din partea autorității electorale și cu implicarea și sprijinul logistic al entităților străine indică suspiciuni rezonabile de finanțare ilegală, contrar legislației naționale”, vicepreședintele CEC, Pavel Postica.

Totodată, raportorul a precizat că legea interzice crearea unei forțe politice succesoare a unei formațiuni declarate anterior neconstituționale. În context, Postica a amintit că partidele membre sunt implicate în litigii aflate pe rol în instanțele de judecată, privind fie limitarea activității, fie dizolvarea acestora.

Alte nereguli depistate de CEC țin de faptul că denumirea blocului și simbolul acestuia sunt identice cu cele ale unuia dintre partidele componente.

Prezenți la ședința CEC, liderii blocului „Victorie” au catalogat decizia comisiei drept „abuz”.

„Este a doua oară când nu doriți să înregistrați blocul electoral. Acest proiect de hotărâre este floare la ureche, deoarece adevărul este unul simplu: sau respectați dreptul cetățenilor, inclusiv al nostru, de a vota și de a fi votați, sau nu respectați. Dumneavoastră niciodată nu ați respectat acest principiu”, a declarat în cadrul ședinței CEC Vasile Bolea, membru al partidului „Renaștere”.

În cadrul ședinței, Poliția l-a scos din sală pe liderul Partidului Șansă, Alexei Lungu, la solicitarea membrilor CEC.

Mai devreme, Blocul „Victorie” și-a adunat susținătorii în fața sediului pentru a susține înregistrarea blocului electoral.

Menționăm că din componența blocului fac parte partidele „Renaștere”, „Șansă”, „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei” și „Victorie” – formațiuni afiliate oligarhului fugar Ilan Șor.

***

Amintim că Blocul politic „Victoria” a fost creat în aprilie 2024. Despre formarea acestuia a anunțat de la Moscova politicianul fugar Ilan Șor. Cel din urmă declara că blocul va participa la alegerile prezidențiale și referendumul din toamna acestui an. Blocul „Victoria” pledează pentru „parteneriat strategic” cu Rusia, consolidarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova și este împotriva eurointegrării țării noastre.

Un congres al Blocului „Victorie”, controlat de oligarhul fugar Ilan Șor, a fost organizat pe 6 iulie, la Moscova. Prezent la reuniune, Șor a declarat că, în opinia sa, „singura salvare” a Republicii Moldova ar fi „uniunea” cu Federația Rusă. Tot atunci, Șor a anunțat că blocul – care nici la un an de la lansare nu a fost înregistrat oficial de autoritățile electorale – va participa la parlamentare. Mai mult, oligarhul fugar a anunțat că prima pe lista „Victoriei” se va regăsi bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul – care riscă 9 ani de închisoare și ar urma să își afle sentința, în dosarul privind finanțarea ilegală a fostului partid „Șor” în care este vizată, pe 5 august.

La evenimentul de la Moscova au participat mai mulți politicieni moldoveni afiliați blocului „Victorie”, inclusiv deputații Marina Tauber, Vasile Bolea și primarii din Orhei și Taraclia, precum și oficiali ruși de rang înalt, printre care Leonid Sluțki și Konstantin Kosacev.

Precizăm că partidele care fac parte din blocul „Victorie” sunt implicate în litigii aflate pe rol în instanțele de judecată, privind fie limitarea activității, fie dizolvarea acestora.

Aanterior, Comisia Electorală Centrală a solicitat Ministerului Justiției ca partidul politic „Șansă” să fie dizolvat. Mai exact, ca Ministerul să se adreseze în instanța de judecată în vederea adoptării unei astfel de hotărâri. Un demers în acest sens a fost semnat pe 6 februarie 2025 de către președinta CEC Angelica Caraman. Comisia a atestat „un comportament continuu vicios al entității politice în cauză de sfidare a obligațiunilor sale, manifestată atât prin inacțiune continuă de neprezentare a declarațiilor donatorilor în original, precum și neprezentarea listei membrilor de partid, blocând astfel procedura administrativă de efectuare a controalelor financiare aferente”. „Echipa partidului „Șansă” din 2023 este supusă represiunilor politice”, a reacționat liderul „Șansă” Alexei Lungu.

De asemenea, CEC a sesizat Ministerul Justiției pentru a limita activitatea „Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei” și Partidului Socialist din Moldova timp de șase luni, pentru aceiași abatere. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: