Cristofor Aldea-Teodorovici, reacție la utilizarea ilegală a piesei tatălui său într-un clip pentru Șor: „Am depus demers la organele de drept”
Full Article 2 minutes read

Cristofor Aldea-Teodorovici, reacție la utilizarea ilegală a piesei tatălui său într-un clip pentru Șor: „Am depus demers la organele de drept”

Interpretul Cristofor Aldea-Teodorovici a depus un demers la organele de drept privind utilizarea neautorizată a piesei „Inima mea e Moldova”, semnată de defunctul său tată, Ion Aldea- Teodorovici, și regretatul Simion Ghimpu, într-un clip muzical electoral al Blocului „Victorie” – controlat de oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva referendumului constituțional. Anunțul a fost făcut de către acesta pe pagina sa de Facebook, pe 16 octombrie. 

Referitor la grava încălcarea juridică și morală a apariției într-un spot propagandistic pentru piesa tatălui meu „Inima mea e Moldova – pentru informarea publicului, am depus demers la organele de drept (care au pârghiile și pentru spațiul cibernetic) – personal și cu ajutorul juristului meu din moment ce am descoperit și eu conținutul pe toate rețelele zilele astea. Am chemat-o si pe dna. Ghimpu, deținătoarea drepturilor de autor asupra textelor scrise de Simion Ghimpu pentru a fi și dumneaei parte a dosarului. Am hotărât să acționez cât mai rapid juridic pentru că, de obicei, Facebook si YouTube sau alte rețele nu reacționează mereu pozitiv (pur și simplu nu șterg conținutul) dacă raportezi personal copywrite infringement și dacă e început un caz penal sau civil sunt mult mai receptivi”, a menționat Cristofor Aldea-Teodorovici.

Precizăm că, pe 13 octombrie, pe rețelele de socializare a apărut un clip muzical electoral al Blocului „Victorie” – controlat de oligarhul fugar Ilan Șor, prin care este promovat votul „Nu” la referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE din 20 octombrie. În video, cântăreții ruși Filip Kirkorov, Stas Mihailov și Nicolae Baskov interpretează, în limba română, piesa „Inima mea e Moldova”, semnată de regretații artiști din Republica Moldova Simion Ghimpu și Ion Aldea-Teodorovici. Ulterior, Anda Vahnovan, fiica lui Simion Ghimpu, a calificat clipul muzical drept un „truc electoral eșuat”. Ea a menționat că mama sa, Veta Ghimpu Munteanu, care deține drepturile de autor asupra piesei „Inima mea e Moldova”, nu și-a dat acordul pentru utilizarea acesteia, urmând să inițieze o cauză în instanță.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: