Criză de motorină în Republica Moldova? ANRE vine cu precizări
Full Article 2 minutes read

Criză de motorină în Republica Moldova? ANRE vine cu precizări

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) declară că, în ultimele zile, în unele publicații au apărut informații despre nivelul scăzut al stocurilor de carburanți deținute de companiile petroliere, în special de motorină. „Pentru a evita speculațiile la acest subiect”, ANRE respinge informația și confirmă disponibilitatea stocurilor de motorină. 

Agenția spune că realizează un proces de raportare și monitorizare zilnică a nivelului stocurilor de produse petroliere și „confirmă disponibilitatea în prezent a stocurilor de motorină și benzină pentru acoperirea deplină a necesităților curente de consum”.

ANRE precizează că are stocuri necesare atât pentru persoanele fizice, cât și pentru agenții economici, inclusiv în contextul creșterii cererii sezoniere generate de începutul lucrărilor agricole.

„Informația care a apărut public și care a trezit îngrijorări privind suficiența stocurilor de motorină disponibile în țară se referă la cantitățile înregistrate la sfârșitul anului trecut și nu poate fi relevantă pentru situația curentă, adică luna martie 2023”, comunică Agenția.

Totodată, ANRE a prezentat prețurile la carburanți pentru 23 martie. Mâine, un litru de benzină COR 95 va fi mai ieftin cu 5 bani și va costa 24,52 lei. Motorina standard se ieftinește cu 13 bani, pentru un litru șoferii vor achita 21,42 lei.

Precizăm că despre criza motorinei a scris Moldstreet. Jurnaliștii au declarat că la începutul acestui an, stocurile de produse petroliere la rețelele de benzinării erau cu circa 25% mai mici decât în aceeași perioadă a anului trecut.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: