CSJ a decis: Anatol Ciubotaru a fost restabilit în funcția de director al Spitalului Republican
Full Article 2 minutes read

CSJ a decis: Anatol Ciubotaru a fost restabilit în funcția de director al Spitalului Republican

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a decis vineri, 16 octombrie, restabilirea lui Anatol Ciubotaru în funcția de director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Acesta a fost fusese demis în martie. Anterior, Curtea de Apel a respins acțiunea depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Se admite integral acțiunea depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, persoane terțe Andrei Uncuță, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind contestarea actului administrativ și restabilirea în funcție. Se anulează pct. 13 și 14 ale dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 4 din 24 martie 2020. Se restabilește Anatol Ciubotaru începând cu 24 martie 2020 în funcția de director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, se arată în hotărârea CSJ.

Decizia este irevocabilă.

Amintim că, pe 27 martie, Curtea de Apel Chișinău a respins acțiunea depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale, privind demiterea sa din funcția de director al Spitalului Republican.

Anunțul despre faptul că Anatol Ciubotaru a fost demis din funcția de șef al Spitalului Republican a fost făcut pe 24 martie de către premierul Ion Chicu. Decizia a fost luată după ce, în aceeași zi, Ministerul Sănătății a confirmat că 4 medici din cadrul Spitalului Republican sunt suspecți de infecție cu COVID-19, iar „directorul, fără să informeze după procedură MSMPS și ANSP, a decis efectuarea testelor în cadrul unui laborator privat”. Peste câteva zile, ministrul Sănătății a confirmat că testele au confirmat că medicii sunt infectați.

Pe 7 iulie, noul director al Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a fost desemnat Andrei Uncuță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: