CSP, în ședință extraordinară. Se va reuși selectarea unui procuror general interimar? (LIVE)
Full Article 2 minutes read

CSP, în ședință extraordinară. Se va reuși selectarea unui procuror general interimar? (LIVE)

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) s-a întrunit în dimineața de 6 octombrie în ședință, pentru a selecta un candidat la funcția de procuror general interimar. Tentativa din ajun a eșuat din lipsă de cvorum. 

UPDATE Președinta CSP a precizat că ședința este deliberativă.

Membrii CSP vor face a doua tentativă a de a numi o conducere interimară a Procuraturii Generale, după suspendarea lui Alexandr Stoianoglo și a adjuncților săi. Prima tentativă a avut loc în seara din 5 octombrie, în cadrul unei ședințe convocate după ora 20:00 la sediul Procuraturii Generale, chiar în timp ce ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) desfășurau percheziții în biroul lui Stoianoglo. Ulterior, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a declarat că ședința CSP a eșuat, din lipsă de cvorum.

Se întâmplă după ce, în ajun, Alexandru Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general. Pe numele său a fost pornit un dosar penal pentru patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent. În prezent, procurorul general suspendat din funcție Alexandr Stoianoglo este deținut în Izolatorul nr. 6 din str. Tighina 6. Informația a fost confirmată pentru NM de către avocatul său, Vasile Gafton.

Apărătorul lui Stoianoglo a mai spus că, deocamdată, nu a fost înaintat un demers privind arestul lui Stoianoglo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: