Ședința CSP, în care urma să fie numit un procuror general interimar, a eșuat din lipsă de cvorum (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Ședința CSP, în care urma să fie numit un procuror general interimar, a eșuat din lipsă de cvorum (VIDEO)

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), întrunit în seara de 5 octombrie în ședință extraordinară, nu a reușit să aleagă un procuror general interimar după suspendarea lui Alexandr Stoianoglo, din lipsă de cvorum. Declarația a fost făcută de către ministrul Justiției Sergiu Litvinenco.

„Au fost șapte membri la ședință, am constatat lipsa cvorumului pentru ca ședința să fie deliberativă. Respectiv, am convocat ședința Consiliului pentru mâine, la ora 10:00”, a declarat Litvinenco.

Întrebat de jurnaliști dacă s-a pus în discuție numele vreunui candidat la interimatul funcției de procuror general, ministrul Justiției a răspuns: „Am avut un schimb de opinii cu privire la acest subiect. Nu am acceptul colegilor pentru a oferi detalii”.

***

Amintim că ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a anunțat despre suspendarea din funcția de procuror general și pornirea unei anchete penale pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Acesta este acuzat de abuz în serviciu. Ulterior, Stoianoglo a transmis printr-un comunicat de presă că va susține o conferință de presă.

Cu câteva minute înainte ca acesta să înceapă, în clădire a intrat un grup de angajați ai SIS cu cagule. Până la această oră nu este clar dacă Stoianoglo a fost sau nu reținut.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: