Cu ce partid ar vota moldovenii dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare
Full Article 1 minutes read

Cu ce partid ar vota moldovenii dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare

Dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, atunci Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar obține din nou majoritatea în legislativ. Datele se regăsesc într-un sondaj prezentat de WatchDog, pe 19 aprilie. 

Cetățenii au fost întrebați cu ce partid ar vota dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova.

Din totalul eșantionului, 33,1% au declarat că vor vota pentru PAS, 18,7% – pentru Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), 7,1% – PP Șor, 2,5% – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, 1,8% – Partidul Nostru, 1,7% – MAN, 1,2% – Partidul Social Democrat European, 1,1% – Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

Reprezentanții WatchDog au precizat că în Parlament ar intra aceleași 3 partide care sunt și astăzi.

Astfel, din totalul celor deciși, 47,1% ar acumula PAS, 26,6% – BCS și 10,1% – PP Șor.

Cu ce partid ar vota moldovenii dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare

Volumul eșantionului sondajului: 1015 persoane cu vârstă de 18 ani și mai mult. Eroarea maximă este de ±3,1%. Perioada de culegere a datelor: 4-13 aprilie 2023. Sondajul este realizat în cadrul unui proiect implementat de către WatchDog.md.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: