Cu găleți de apă în fața ANRE. Comuniștii și partidul „ȘOR”, nemulțumiți de scumpirea apei potabile în unele regiuni din țară
Full Article 2 minutes read

Cu găleți de apă în fața ANRE. Comuniștii și partidul „ȘOR”, nemulțumiți de scumpirea apei potabile în unele regiuni din țară

Reprezentanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, împreună cu Partidul „ȘOR”, au organizat astăzi un flashmob în fața Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Manifestanții, „înarmați” cu găleți de apă, și-au arătat nemulțumirea față de scumpirea apei potabile în unele regiuni din țară. 

„Nouă ni se spune că aceste procese nu au loc din cauza guvernării. Știm un lucru: guvernarea trebuie să sprijine cetățenii. Jos guvernarea”, a spus un manifestant.

Consilierul Partidului „ȘOR” din Consiliul municipal Chișinău, Burgudji Serghei, a cerut demisia ANRE-ului, cât și a reprezentanților guvernării.

„Noi vrem să fie oprit acest genocid. (…) Noi nu vom accepta nici o majorare a tarifelor în municipiul Chișinău”, a spus Burduji.

Deputata Partidului „ȘOR” Reghina Apostolova a spus că țara noastră s-ar putea aștepta la un deficit de apă.

„Putem să ne așteptăm la momentul când nu vom avea apă la robinet. Nimeni nu duce discuții cu privire la această problemă”, a spus Apostolova.

Amintim că serviciile de alimentare cu apă potabilă și canalizare s-au scumpit la Soroca și Briceni. Noile tarife au fost aprobate în cadrul ședinței ANRE, din 5 august curent.

La Soroca, serviciul public de alimentare cu apă potabilă pentru consumatorii casnici ajunge să coste 15,39 lei/m3, iar pentru consumatorii noncasnici – 35,20 lei/m3. S-a scumpit și serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate. Astfel, consumatorii casnici vor achita 1,60 lei/m3, iar cei noncasnici – 12,33 lei/m3.

La Briceni, un metru cub de apă va costa 19,22 lei – un tarif cu 1,93 lei/m3 mai mic decât tariful solicitat. ANRE a aprobat un tarif mai mic decât cel solicitat și pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate, care va ajunge să coste 25,88 lei/m3, cu 0,53 lei/m3 mai puțin decât tariful solicitat de titularul de licență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: