facebook.com/dodon.igor

Cum explică președinția faptul că Dodon l-a numit pe Krasnoselski „președintele Transnistriei”

Reprezentanții administrației prezidențiale susțin că expresia utilizată de către președintele Igor Dodon în cadrul întâlnirii din 28 iulie cu liderul transnistrean „ține de un context exclusiv protocolar”. Reacția vine în urma criticilor în adresa șefului statului, care l-a numit pe Vadim Krasnoselski „președintele Transnistriei”. 

„Expresiile utilizate țin de un context exclusiv protocolar și nu se extind asupra stării politice de facto privind statutul regiunii transnistrene a Republicii Moldova. Cel mai important acum este să negociem cât mai calculat posibil și să asigurăm o relaxare cât mai substanțială a relațiilor dintre malurile Nistrului, pentru accelerarea proceselor de reîntregire teritorială a țării”, a comentat instituția prezidențială, la solicitarea UNIMEDIA.

Precizăm că, în timpul declarațiilor pentru presă după întâlnirea din 28 iulie cu Vadim Krasnoselski, Igor Dodon l-a numit pe acesta „președintele Transnistriei”.

Deputatul PAS Oazu Nantoi a declarat că comportamentul lui Igor Dodon „este umilitor și inadmisibil, iar din punct de vedere al Constituției și al jurământului depus de acest individ este o trădare a intereselor naționale”:

„Igor Dodon pe lângă faptul că este cel mai mincinos președinte din RM, el este agent de influență al Federației Ruse, care are drept scop realizarea scenariului Kozak-2”, a spus Oazu Nantoi.

Iar liderul Platformei DA Andrei Năstase a anunțat că va depune o plângere la Procuratura Generală, pe marginea întâlnirii dintre președintele Igor Dodon și liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Acesta a condamnat abordarea pe care a avut-o Igor Dodon în raport cu liderul de la Tiraspol, „pe care l-a tratat ca pe un egal al său”.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

AFP

Inundațiile devastatoare din Texas: bilanțul deceselor a ajuns la 51 de oameni

Bilanțul deceselor în urma inundațiilor din centrul statului american Texas a crescut la 51. Printre victime se numără 15 copii. Informațiile au fost confirmate de autoritățile locale.

Șeriful comitatului Kerr, Larry Leitha, a comunicat în cadrul unei conferințe din seara de 5 iulie că în comitat au fost depistate 43 de trupuri neînsuflețite. „Dintre acestea, 28 sunt adulți și 15 sunt copii”, a declarat Leitha. Iar autoritățile din comitatele Burnet și Travis au raportat alte șapte decese, potrivit BBC.

Salvatorii continuă căutările a 27 de fete care sunt date dispărute. Toate se aflau într-o tabără de vară pentru fete — Camp Mystic, în zona Hunt. Părinții a patru dintre fete au confirmat pentru presă că fiicele lor au murit.

Șeriful Leitha a precizat că echipele de salvare au evacuat aproximativ 850 de persoane, inclusiv personalul taberei. Potrivit acestuia, majoritatea celor aproximativ 750 de fete aflate în tabără au fost salvate.

Președintele Donald Trump a promis că va sprijini solicitarea guvernatorului statului Texas, Greg Abbott, și va declara stare de urgență, pentru a asigura ajutorul necesar statului.

Amintim că, pe 4 iulie, în partea centrală a statului Texas, SUA, a avut loc o inundație majoră provocată de ploi torențiale. „Râul Guadalupe, în zona Hunt, continuă să crească rapid și a atins al doilea cel mai înalt nivel din întreaga istorie a măsurătorilor, depășind inundația din 1987”, a transmis Serviciul Național de Meteorologie al SUA.

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a calificat cele întâmplate drept o catastrofă și a semnat o declarație de urgență, oferind salvatorilor acces la toate resursele necesare. Guvernatorul a promis, de asemenea, că operațiunile de căutare a persoanelor dispărute vor continua fără întrerupere. Pentru salvarea și evacuarea locuitorilor au fost mobilizate elicoptere și vehicule militare tactice.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: