„Este o ofensă în adresa cetățenilor Republicii Moldova”. Platforma DA va sesiza PG, în urma întâlnirii dintre Dodon și Krasnoselski
Full Article 2 minutes read

„Este o ofensă în adresa cetățenilor Republicii Moldova”. Platforma DA va sesiza PG, în urma întâlnirii dintre Dodon și Krasnoselski

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) va depune o plângere la Procuratura Generală, pe marginea întâlnirii dintre președintele Igor Dodon și liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing din 29 iulie.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a condamnat abordarea pe care a avut-o Igor Dodon în raport cu liderul de la Tiraspol, „pe care l-a tratat ca pe un egal al său”.

„Este indamisibil ca un pretins lider al regiunii transnistrene să fie tratat ca de la egal la egal de președintele Republicii Moldova. Este un act imoral, ilegal, anticonstituțional și antipopular”, a declarat Năstase.

Vicepreședintele Platformei DA Igor Munteanu a menționat că se încearcă crearea unor avantaje pentru Igor Dodon în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.

„Cu aceste vizite extrem de suspecte și imorale la Condrița se încearcă crearea condițiilor necesare pentru deschiderea secțiilor de vot în Transnistria, în condițiile în care nimeni nu cunoaște registrele reale ale alegătorilor”, a subliniat Munteanu.

De asemenea, Andrei Năstase a declarat că Platforma DA ia în calcul organizarea de proteste, dar și depunerea unei noi moțiuni de cenzură contra guvernului.

Amintim că întrevederea dintre Dodon și Krasnoselski a avut la reședința de la Condrița. Aceștia au discutat despre posturile de control instalate de către administrația din stânga Nistrului. Vadim Krasnoselski a anunțat că, în prezent, mai sunt 11 posturi, pe care acesta le numește „sanitare”, pentru că ar avea menirea să oprească răspândirea infecției COVID-19.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: