Cum „se rezolvă” dosarele de trafic de ființe umane. Un bărbat a extorcat €50 de mii de la un locuitor al Nisporeniului
Full Article 1 minutes read

Cum „se rezolvă” dosarele de trafic de ființe umane. Un bărbat a extorcat €50 de mii de la un locuitor al Nisporeniului

Procuratura Anticorupție și CNA a reținut un bărbat bănuit că, împreună cu alți complici, ar fi extorcat de la un locuitor al raionului Nisporeni 50 000 de euro pentru „a rezolva” un dosar penal, pornit pe trafic de ființe umane și în care erau vizați mai mulți figuranți. 

În procesul documentării cazului, au fost constatate acțiunile ilegale de pretindere, acceptare și primire a mijloacelor bănești, în sumă de 47100 de euro și 50 000 de lei – sume care ar fi urmat să ajungă la persoane publice din Procuratură și Poliție. Cel puțin acest lucru l-ar fi susținut persoana care a pretins mijloacele financiare și care ar fi promis că poate soluționa încetarea dosarului, având influență asupra procurorilor și polițiștilor care gestionează cazul.

Astfel, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins pe 15 decembrie cu percheziții la domiciliile mai multor persoane și au reținut intermediarul, cel care ar fi primit personal banii. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și a fost plasat în izolatorul CNA. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 15 ani de pușcărie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: