Cum se va schimba viața moldovenilor după ce țara a obținut statutul de candidat la UE? Răspunsul Maiei Sandu
Full Article 2 minutes read

Cum se va schimba viața moldovenilor după ce țara a obținut statutul de candidat la UE? Răspunsul Maiei Sandu

Pe 24 iunie, după decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de candidat la Uniunea Europeană, președinta Maia Sandu a fost întrebată „cum se va schimba viața oamenilor după decizie și care este impactul imediat”. Șefa statului a menționat că statutul este o recunoaștere din partea Uniunii Europene care, potrivit ei, va aduce schimbări. 

„Așa cum am mai spus, lucrurile nu se schimbă peste noapte. Pentru noi acest statut de țară candidată este în primul rând o speranță, este lumina de la capătul tunelului în această perioadă foarte complicată”, a spus Maia Sandu, în cadrul unor declarații de presă.

Șefa statului a mai menționat că „acest statut este totuși o recunoaștere din partea Uniunii Europene”.

„Ne ajută pe noi pe toți să convingem investitorii să vină în Republica Moldova, să convingem tinerii noștri să rămână aici acasă pentru că avem de lucru împreună, pentru că va fi interesant și pentru că în final vom reuși să construim o țară în care care să se simtă în siguranță și să vrea să rămână aici”, a conchis președinta.

De menționat că Republicii Moldova și Ucrainei le-a fost acordat statutul de țări candidate la aderarea la UE. Decizia a fost votată în seara de 23 iunie, la reuniunea Consiliului European.

NM a clarificat, ce înseamnă statutul de candidat și ce cale urmează să parcurgă Republica Moldova înainte de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Despre aceasta — în articolul «Молдова сделала шаг в ЕС» («Moldova a făcut un pas spre UE»). Totodată, noi am întrebat deputații din Republica Moldova, care este părerea lor în acest sens. Despre aceasta — în video-ul «Если Россия не захватит нас» («Dacă Rusia nu ne va cotropi»).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: