Cum sunt respectate măsurile anti-Covid în transportul public? ANTA desfășoară verificări
Full Article 2 minutes read

Cum sunt respectate măsurile anti-Covid în transportul public? ANTA desfășoară verificări

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) desfășoară, în perioada 20-28 februarie, acțiuni de monitorizare și informare a pasagerilor, conducătorilor auto, operatorilor de transport rutieri și angajaților autogărilor, în vederea protecției și prevenirii răspândirii infecției COVID–19 în transportul public. Suplimentar, se verifică dacă îmbarcarea pasagerilor este realizată în limite stabilite, dacă unitățile de transport sunt asigurate cu dezinfectanți, iar conducătorii auto și pasagerii poartă măști pe tot parcursul călătoriei. Acțiunile sunt efectuate în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică.

Potrivit reprezentanților ANTA, în urma verificărilor efectuate până la 25 februarie, în autogări, nu au fost constatate încălcări, iar conducătorii auto și personalul sunt echipați cu măști, mănuși și dezinfectanți.

Totodată, ANTA anunță că, în urma discuțiilor cu autoritățile dar și asociațiile patronale de profil, s-a convenit că, pe 26 februarie 2021, specialiști ai MAI, MEI și ANTA vor evalua și vor prezenta public, Guvern și către CNESP informația privind nivelul de respectare în transportul rutier a măsurilor epidemiologice.

***

Amintim că, marți, 23 februarie, asociațiile patronale de transportatori au organizat o grevă. Anterior, Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a decis să limiteze numărul de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50%. Ulterior, autoritățile au decis să suspende prevederea până pe 28 februarie, inclusiv.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: