Cum va circula transportul public de Ziua Naţională a Vinului
Full Article 4 minutes read

Cum va circula transportul public de Ziua Naţională a Vinului

Primăria Chișinău a anunțat cum va circula transportul public de Ziua Naţională a Vinului, care va fi marcată în perioada 7-8 octombrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Se menționează că troleibuzele și autobuzele, care traversează Piața Marii Adunări Naționale, vor fi redirecționate pe străzile adiacente. 

Troleibuzele și autobuzele, care traversează Piața Marii Adunări Naționale, vor fi redirecționate pe străzile adiacente, după cum urmează:

TROLEIBUZE

Rutele nr. 1, 5, 8 și 22 – pe str. Ciuflea – str. Bucuresti – str. A. Șciusev (tur-retur); Ruta nr. 4: spre Buiucani – pe str. Ciuflea – str. București, iar spre Botanica – de pe str. Vasile Lupu – str. A. Mateevici – str. A. Pușkin – bd. Stefan cel Mare și Sfânt – pe traseul stabilit;

Ruta nr. 34: spre Centru – pe str. A. Șciusev – str. București, iar spre Trușeni – de pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt – pe str. V. Alecsandri – București – A. Șciusev – pe traseul stabilit.

Se suspendă activitatea troleibuzului turistic în zilele de 7 și 8 octombrie.

AUTOBUZE

Ruta nr. 5 – tur: pe traseul stabilit. retur: de pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni pe str. Columna, str. V. Alecsandri, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 9 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu –Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Ismail și în continuare pe traseul stabilit; retur de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 11 – tur/retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit;

Ruta nr. 26 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit; retur pe traseul stabilit;

Ruta nr. 46 – tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Al. Pușkin, str. Alexandru cel Bun, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit; retur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

***

Peste 90 de vinării reunite sub brandul vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” vor fi prezente la Ziua Națională a Vinului care se va desfășura în acest an cu genericul „Vinul nostru cucerește lumea”. În perioada 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale vor fi organizate ateliere cu degustări de vin și divin. Alături de vinificatorii autohtoni, își vor prezenta vinurile la sărbătoare și producători din țara vecină Ucraina. Vladimir Bolea, ministrul agriculturii și industriei alimentare, a precizat că la Ziua Națională a Vinului vor fi prezenți miniștri ai agriculturii din mai multe țări.

În contextul organizării Zilei Naționale a Vinului în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în perioada 6-9 octombrie va fi suspendat traficul rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Al. Puşkin – Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni. Anunțul a fost făcut de autoritățile capitalei pe 4 octombrie. Iar în perioada 7-8 octombrie va fi rezervată banda stângă a carosabilului din str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, în perimetrul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Columna.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: