Cumătrul lui Putin, Viktor Medvedciuk, are două noi companii petroliere: „Continui să fiu un om bogat”
Full Article 2 minutes read

Cumătrul lui Putin, Viktor Medvedciuk, are două noi companii petroliere: „Continui să fiu un om bogat”

În Rusia au fost fondate încă două companii petroliere. Acestea sunt direct legate de familia politicianului ucrainean pro-rus Viktor Medvedciuk. Jurnaliștii de la Radio Svaboda au relatat despre „schemele cumătrului lui Putin” într-o investigație jurnalistică. 

Potrivit anchetei, în ianuarie, Viktor Medvedciuk, în timpul unei emisiuni la postul de televiziune de stat rus RT, a spus că creează o nouă mișcare politică. Mișcarea ar trebui să unească milioane de oameni: „Cei care sunt în Rusia, care sunt parțial în Ucraina, care sunt în Europa. Aceștia sunt milioanele care nu sunt de acord cu acțiunile lui Zelenski”.

Concomitent cu declarația politicianului, directorul companiei „NZNP Trade” Alexander Dontsov, care este controlată de soția lui Medvedciuk, Oxana Marcenko, a devenit șeful a două noi companii petroliere rusești, „INGT” și „KNK”.

Fondatorul lor este „GK Market”, care nu dezvăluie informații despre proprietarii săi. Prin intermediul a două „fiice”, această societate pe acțiuni este legată de oamenii de afaceri Timur Abertasov și Nikolai Suhov, care au legătură cu afacerile soției lui Medvedciuk.

Jurnaliștii numesc compania „Трейдпроект” o „fiică”, aceasta deține șapte benzinării „ЛТК” – „Любимая топливная компания” din regiunea Lipetsk și 26 de benzinării „Новый поток” în regiunile Tiumen și Kurgan și, de asemenea, furnizează combustibil întreprinderilor.

A doua „fiică”, compania „ATI”, oferă servicii de intermediere pe piața gazelor naturale, motorinei, benzinei, petrolului, produselor petroliere și gazelor de hidrocarburi lichefiate.

În februarie, Medvedciuk a spus în cadrul emisiunii „Время покажет” că soția sa „are întreprinderi și bani în Rusia”, iar el însuși continuă să „fie un om bogat”.

Amintim că în septembrie 2022, Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri. Ucraina a eliberat, printre altele, unul dintre cei mai influenți politicieni pro-ruși din Ucraina, care este numit în mass-media „cumătrul” președintelui rus Putin. În schimbul lui Victor Medvedciuk, Rusia a eliberat aproximativ 200 de soldați ucraineni, inclusiv apărătorii uzinei din Mariupol, Azovstal, și comanda regimentului Azov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: