Ucraina a făcut schimb de prizonieri cu Rusia: Apărători ai Azovstal în schimbul lui Medvedciuk, cunoscut drept „nașul” lui Putin
Full Article 2 minutes read

Ucraina a făcut schimb de prizonieri cu Rusia: Apărători ai Azovstal în schimbul lui Medvedciuk, cunoscut drept „nașul” lui Putin

Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri. Ucraina a eliberat, printre altele, unul dintre cei mai influenți politicieni pro-ruși din Ucraina, care este numit în mass-media „nașul” președintelui rus Putin. În schimbul lui Victor Medvedciuk, Rusia a eliberat aproximativ 200 de soldați ucraineni, inclusiv apărătorii uzinei din Mariupol, Azovstal, și comanda regimentului Azov, scrie Ukrainskaia Pravda.

Potrivit sursei citate, Rusia a predat Ucrainei 215 prizonieri de război ucraineni, inclusiv 10 străini. La rândul ei, Ucraina i-a predat Rusiei 55 de militari ruși, inclusiv pe aliatul ucrainean al lui Putin, cunoscut în mass-media drept „nașul” liderului de la Kremlin, Victor Medvedciuk.

„Am schimbat un fan al Rusiei cu 200 de războinici. La început, ni s-a propus să returnăm 50 dintre oamenii noștri în schimbul unuia dintre cei care se aflau în centrul de arest preventiv al Serviciului de Securitate al Ucrainei. Am vorbit și am insistat, așa că numărul celor 50 a crescut la 200… Nu este păcat să-l dăm pe Medvedciuk pentru războinici adevărați. A trecut prin toate acțiunile de investigație prevăzute de lege, Ucraina a primit de la el tot ceea ce este necesar pentru a stabili adevărul în procesul penal”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Amintim că în mai 2021, Procuratura Generală a Ucrainei l-a acuzat pe Medvedciuk de trădare. Instanța l-a trimis în arest la domiciliu. Cu toate acestea, după invazia rusă a Ucrainei, politicianul a părăsit locul unde trebuia să fie prin ordin judecătoresc. După detenția lui Medvedciuk, Zelenski s-a oferit să-l schimbe pe politician cu ucrainenii capturați. Kremlinul a spus atunci că nu vede posibilitatea de a-l schimba pe Medvedciuk cu militarii ucraineni capturați, deoarece nu este cetățean rus și nu are nimic de-a face cu operațiunile militare ale Rusiei în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: