Ucraina a făcut schimb de prizonieri cu Rusia: Apărători ai Azovstal în schimbul lui Medvedciuk, cunoscut drept „nașul” lui Putin
Full Article 2 minutes read

Ucraina a făcut schimb de prizonieri cu Rusia: Apărători ai Azovstal în schimbul lui Medvedciuk, cunoscut drept „nașul” lui Putin

Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri. Ucraina a eliberat, printre altele, unul dintre cei mai influenți politicieni pro-ruși din Ucraina, care este numit în mass-media „nașul” președintelui rus Putin. În schimbul lui Victor Medvedciuk, Rusia a eliberat aproximativ 200 de soldați ucraineni, inclusiv apărătorii uzinei din Mariupol, Azovstal, și comanda regimentului Azov, scrie Ukrainskaia Pravda.

Potrivit sursei citate, Rusia a predat Ucrainei 215 prizonieri de război ucraineni, inclusiv 10 străini. La rândul ei, Ucraina i-a predat Rusiei 55 de militari ruși, inclusiv pe aliatul ucrainean al lui Putin, cunoscut în mass-media drept „nașul” liderului de la Kremlin, Victor Medvedciuk.

„Am schimbat un fan al Rusiei cu 200 de războinici. La început, ni s-a propus să returnăm 50 dintre oamenii noștri în schimbul unuia dintre cei care se aflau în centrul de arest preventiv al Serviciului de Securitate al Ucrainei. Am vorbit și am insistat, așa că numărul celor 50 a crescut la 200… Nu este păcat să-l dăm pe Medvedciuk pentru războinici adevărați. A trecut prin toate acțiunile de investigație prevăzute de lege, Ucraina a primit de la el tot ceea ce este necesar pentru a stabili adevărul în procesul penal”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Amintim că în mai 2021, Procuratura Generală a Ucrainei l-a acuzat pe Medvedciuk de trădare. Instanța l-a trimis în arest la domiciliu. Cu toate acestea, după invazia rusă a Ucrainei, politicianul a părăsit locul unde trebuia să fie prin ordin judecătoresc. După detenția lui Medvedciuk, Zelenski s-a oferit să-l schimbe pe politician cu ucrainenii capturați. Kremlinul a spus atunci că nu vede posibilitatea de a-l schimba pe Medvedciuk cu militarii ucraineni capturați, deoarece nu este cetățean rus și nu are nimic de-a face cu operațiunile militare ale Rusiei în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: