Cursele feroviare spre România, Ucraina și Rusia au fost întrerupte. Precizările CFM
Full Article 3 minutes read

Cursele feroviare spre România, Ucraina și Rusia au fost întrerupte. Precizările CFM

Cursele feroviare de la Chișinău spre Bucureși, tur-retur, vor fi sistate. De asemenea, au fost sistate temporar cursele spre Moscova, Sankt Petersburg și Odesa, informează întreprinderea „Calea Ferată din Moldova” (CFM). 

Astfel, circulaţia trenului „Prietenia” Chişinău – Bucureşti – Chişinău, cu plecarea din Chişinău, va fi sistată începând de astăzi, 16 martie, și cu plecarea din Bucureşti, începând din 17 martie.

Potrivit unui comunicat de presă al Căii Ferate din Moldova, măsura este luată în conformitate cu decizia instituţiilor de conducere a Republicii Moldova.

Începând cu 14 martie, au fost sistate temporar cursele Chișinău – Moscova, iar din  15 martie, cursele Chișinău – Sankt Petersburg. Circulația trenului Chișinău – Odesa se va întrerupe din 20 martie.

Costul biletelor vândute va fi returnat integral.

Amintim că, potrivit datelor prezentate astăzi de ministrul Sănătății, în Republica Moldova au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19, bilanțul ajungând la 23 de pacienți.

În contextul pandemiei, în Republica Moldova a fost decretat cod roșu de alertă privind răspândirea coronavirusului de tip nou iar premierul Ion Chicu a anunțat luni, 16 martie, că ar putea fi declarată stare de urgență la nivel național. Astfel, toate școlile și grădinițele au fost închise. Totodată, începând de luni, 16 martie, vor funcționa numai magazinele de produse alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

La fel, din 17 martie va fi sistat în totalitate traficul aerian.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: