Curtea Constituțională a anunțat când va pronunța decizia privind constituționalitatea Partidului „ȘOR”
Full Article 2 minutes read

Curtea Constituțională a anunțat când va pronunța decizia privind constituționalitatea Partidului „ȘOR”

Ultima ședință a Curții Constituționale cu privire la examinarea sesizării privind constituționalitatea Partidului „ȘOR” s-a încheiat pe 19 iunie. Judecătorii au anunțat că vor pronunța decizia la ora 13:00.

În dimineața de 19 iunie, la ora 10:00, judecătorii Curții Constituționale au ascultat replicile părților în dosarul privind examinarea sesizării cu privire la constituționalitatea Partidului „ȘOR”. Peste o oră, președintele CC Nicolae Roșca a anunțat că judecătorii se retrag în deliberări, iar pronunțarea deciziei va avea loc la ora 13:00.

***

Amintim că proiectul hotărârii de Guvern prin care Ministerul Justiției a propus verificarea constituționalității Partidului „ȘOR” a fost aprobat pe 9 noiembrie 2022 de cabinetul de miniștri condus de fostul premier Natalia Gavrilița. Câteva zile mai târziu, Curtea Constituțională a declarat că a purces la examinarea sesizării.

Ministrul Justiției de atunci, Sergiu Litvinenco, menționa că în sesizarea înaintată au fost prezentate suficiente argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de până atunci, formațiunea politică ar fi acționat în contradicție cu principiile statului de drept și ar pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

În replică, Șor a declarat că interzicerea formațiunii ar însemna „lezarea drepturilor” alegătorilor care şi-au dat votul pentru Partidul „ȘOR”, precum şi un „atentat la pluralismul de opinie”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: