Curtea de Apel a decis: Candu rămâne în afara cursei electorale pentru prezidențiale. Deputatul a anunțat că va merge la CSJ
Full Article 2 minutes read

Curtea de Apel a decis: Candu rămâne în afara cursei electorale pentru prezidențiale. Deputatul a anunțat că va merge la CSJ

Liderul Partidului „Pro Moldova” Andrian Candu nu a va putea candida la funcția de președinte al Republicii Moldova, în cadrul scrutinului din 1 noiembrie. Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a nu îl înregistra în cursa electorală. Andrian Candu a declarat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Andrian Candu s-a arătat indignat de decizia magistraților. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a declarat că este dezamăgit profund. Acesta a calificat decizia drept politică și abuzivă.

„Decizia arată că nedreptatea este ridicată la rang de lege”, a declarat Candu.

Amintim că Andrian Candu a contestat în instanță decizia CEC din 18 septembrie, de a nu îl înregistra în calitate de candidat la funcția de președinte al țării. Reprezentanții instituției au ajuns la concluzia că nu a fost validat numărul necesar de semnături în susținerea sa. Anterior, Candu a declarat că decizia a fost luată la indicația președintelui Igor Dodon, care se teme că nu va câștiga alegerile prezidențiale.

Amintim că alegerile prezidențiale sunt planificate pentru data de 1 noiembrie. Până acum CEC  a aprobat înregistrarea a trei candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase și Tudor Deliu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: