„Frica lui Dodon este mare”. Candu a contestat în instanță decizia prin care CEC a refuzat înregistrarea sa în cursa prezidențială
Full Article 2 minutes read

„Frica lui Dodon este mare”. Candu a contestat în instanță decizia prin care CEC a refuzat înregistrarea sa în cursa prezidențială

Deputatul Pro Moldova Andrian Candu va contesta la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a nu-l înregistra în cursa electorală pentru funcția de președinte al țării. Într-un briefing de presă din 21 septembrie, parlamentarul l-a acuzat pe Igor Dodon că a dat indicații directe în acest scop, prin secretarul CEC Maxim Lebedinschi.

Liderul Pro Moldova susține că echipa sa a prezentat la CEC peste 25 de mii de semnături în susținerea înregistrării candidaturii sale în cursa pentru alegerile prezidențiale, iar raportorul desemnat de instituție în cazul său a fost fostul consilier al președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi. Potrivit acestuia, Maxim Lebedinschi a făcut tot posibilul ca Andrian Candu să nu fie înregistrat, la indicația  președintelui Igor Dodon, care se teme că nu va câștiga alegerile prezidențiale.

„Din câte am văzut noi, Maxim Lebedinschi controlează cam tot ce se întâmplă în Comisia Electorală Centrală. Deci influența politică a lui Igor Dodon în CEC este foarte mare. Ne gândeam: ce l-a făcut pe Igor Dodon să fie atât de pornit ca să nu fie înregistrat candidatul Andrian Candu și ne-am dat seama că frica și teama lui Igor Dodon este atât de mare că pierde alegerile, că nu se poate stăpâni să nu dea astfel de indicații”, a declarat Candu într-o intervenție live pe Facebook.

Andrian Candu a anunțat că va depune astăzi o cerere de contestație la Curtea de Apel Chișinău. Instanța urmează să pronunțe decizia timp de 5 zile.

Amintim că, pe 18 septembrie, CEC a decis să nu îl înregistreze pe liderul Partidului Pro Moldova Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de președinte al țării, pe motiv că, în urma verificărilor, nu a fost validat numărul necesar de semnături în susținerea sa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: