Curtea de Apel Bălți a respins demersul avocaților lui Tauber, privind strămutarea cauzei. Ședința de judecată se reia
Full Article 2 minutes read

Curtea de Apel Bălți a respins demersul avocaților lui Tauber, privind strămutarea cauzei. Ședința de judecată se reia

Curtea de Apel Bălți a respins demersul avocaților Marinei Tauber privind strămutarea cauzei privind excluderea sa din cursa pentru funcția de primar al municipiului, la inițiativa Comisiei Electorale Centrale (CEC), de la Judecătoria Bălți la o altă instanță de judecată de același nivel. Astfel, a fost reluată ședința de la Judecătoria Bălți.

Amintim că avocații Marinei Tauber au solicitat strămutarea cauzei privind excluderea acesteia din cursa electorală pentru funcția de prima la o altă instanță. Solicitarea a fost examinată de Curtea de Apel Bălți, în regim de urgență. Apărătorii au invocat lipsa de imparțialitate. Aceștia susțin că președintele Judecătoriei Bălți este finul de cununie al avocatului lui Nicolae Grigorișîn, candidat în cursa electorală pentru Primăria Bălți.

Reprezentantul CEC a acuzat avocații că tărăgănează procesul.

Examinarea cauzei prin care CEC a solicitat anularea înregistrării Marinei Tauber în cursa pentru alegerea primarului mun. Bălți a început la ora 11:00, la Judecătoria Chișinău. Asta după ce, pe 1 decembrie, CEC a solicitat anularea înregistrării Marinei Tauber în calitate de concurent electoral, pe motiv că a folosit fonduri financiare și materiale nedeclarate de cel puțin 34 260 de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: