Cutremurul din Turcia și Siria: peste 29 mii de oameni și-au pierdut viața
Full Article 2 minutes read

Cutremurul din Turcia și Siria: peste 29 mii de oameni și-au pierdut viața

Mai mult de 29 de mii de persoane și-au pierdut viața în urma cutremurului din Turcia și Siria, scrie Meduza

Numărul morților din Turcia urmare a cutremurului a ajuns la 24 617 persoane.

În Siria au murit mai mult de 4 500 de oameni, scrie Al Jazeera. Potrivit Al-Hadat, numărul morților a depășit cifra de 5 200.

Cutremurul puternic din sud-estul Turciei, lângă granița cu Siria, a avut loc în dimineața zilei de 6 februarie.

Trei moldoveni au murit în urma cutremurului din Turcia. Este vorba despre o femeie în vârstă de 36 de ani și 2 copii minori, membri ai aceeași familii. 27 de moldoveni sunt de negăsit deocamdată, declara zilele trecute Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Alți doi cetățeni moldoveni, aflați în zona cutremurului din Turcia, au fost preluați de o aeronavă și aduși în România. Aceștia vor ajunge la Chișinău în seara zilei de 8 februarie.

Amintim, că 55 de salvatori moldoveni cu 12 autospeciale de intervenție și 2 câini de căutare au ajuns în Turcia, în dimineața zilei de 9 februarie. În primele ore ale misiunii de căutare, pompierii moldoveni au reușit să recupereze un băiețel în vârstă de 3 ani.

Ambasada Turciei în Moldova a anunțat o campanie de colectarea a ajutorului material pentru cetățenii turci, afectați de cutremur. Cei care doresc să ajute pot livra produse la adresa ambasadei din Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: